NVO pārstāvji Daugavpilī uzzina par ESIA projektu konkursu un citām iespējām

12.februārī Eiropas Savienības informācijas aģentūra (ESIA) sadarbībā ar Dienvidlatgales NVO atbalsta centru rīkoja informatīvu semināru par projektu konkursu nevalstiskajām organizācijām diskusijas veicināšanai sabiedrībā par Eiropas Savienības (ES) jautājumiem. Seminārā, kas norisinājās Daugavpils rajona padomē, piedalījās NVO pārstāvji no Daugavpils pilsētas un apkārt esošajiem rajoniem.


Seminārā ESIA pārstāvji iepazīstināja ar projektu iesniegšanas noteikumiem konkursā, kas tika izsludināts 2008.gada 29.janvārī. Projektu konkursa mērķis ir finansiāli atbalstīt projektus, kas sabiedrībā veicina diskusiju par ES jautājumiem. Projektu konkursa noteikumi, iesniegumu veidlapas, metodiskie ieteikumi un cita informācija atrodama ESIA tīmekļa vietnē www.esia.gov.lv/lat/nvo_konkurss/.

Semināra dalībnieki galvenokārt interesējās par projektā atbalstāmajām aktivitātēm un noteiktajām prioritārajām tēmām šim gadam, kā arī par finansēšanas nosacījumiem. Viens no biežāk uzdotajiem jautājumiem bija par nepieciešamo projekta līdzfinansējumu un potenciālajiem līdzfinansējuma avotiem.

Papildus informācijai par ESIA rīkoto NVO projektu konkursu, semināra dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar ES programmas „Jaunatne darbībā” aktualitātēm un pieejamo finansējumu.

Šāds informatīvs seminārs noticis arī Madonā, vēl plānoti 13.februārī Starptautiskās sadarbības centrā „Eiromāja” Talsos (Talsi, K.Valdemāra 17a), 20.februārī Valmierā (Mūrmuižas iela 9) un 21.februārī Eiropas Savienības mājā (Rīga, Aspazijas bulv. 28). Papildu informācija par informatīvajiem semināriem pa tālr. 67212611 vai e-pastu esia@esia.gov.lv.

Informācijas sagatavotājs:
Sandra Bukovska
Eiropas Savienības informācijas aģentūras
projektu vadītāja
Tālr. 67212611
E-pasts: Sandra.Bukovska@esia.gov.lv