“Latvijas Vēstnesis” visiem pieejams internetā

Interneta vidē publiski atklāts jaunais VSIA „Latvijas Vēstnesis” portāls LV.LV. Tas ir patstāvīgs elektronisks medijs, kas lietotājam vienkopus nodrošina pieejas oficiālā laikraksta „Latvijas Vēstnesis” un divu specializēto žurnālu elektroniskajām versijām, kā arī bezmaksas konsolidēto tiesību aktu vortālam www.likumi.lv.


Iedzīvotājiem ērti vienkopus pieejama informācija – tiesību akti, skaidrojumi, komentāri, aktualitātes.

Zini savas tiesības! Viens no portāla uzdevumiem ir skaidrot pieņemto tiesību aktu aktuālos jaunumus, kā arī informēt par normatīvo aktu tapšanas un izmaiņu procesiem. „Elektroniskais medijs LV.LV (www.lv.lv) piedāvā lietotājiem informatīvos resursus un dialoga iespējas par tiesību aktu jaunumiem, notikumiem, procesiem valstī un to rezonansi sabiedrībā,” skaidro portāla galvenā redaktore Zaida Kalniņa. „Ja nepieciešama neitrāla, analītiska un izglītojoša informācija, droši meklējiet un atrodiet to portālā LV.LV.”

Jaunums – LV.LV izveidojis arī virtuālo publikāciju krātuvi “Latvijai 90”, kuras attīstīšanā labprāt piesaistītu sadarbības partnerus reģionos. Tās ir publikācijas par pagātni, tagadni un nākotni. Par cilvēkiem. Par procesiem. Par valsti. Par Latviju šodien un to, kāda tā būs rīt. Par to, kā tagadne veido nākotni un kā pagātne veidoja tagadni. Īpaši jāizceļ Latvijas Vēstures institūta gatavotā publikāciju sērija par Latvijas līkločiem deviņās desmitgadēs – katras desmitgades kodolīgs raksturojums kā laikmeta esence, ko bagātinās uzziņas materiāls “Latvijas hronikā” un fotogalerija par attiecīgo laika posmu.

Korporatīvā adrese www.lv.lv kalpo par izeju uz visu uzņēmuma izdevumu (oficiālā laikraksta “Latvijas Vēstnesis”, pielikuma “Privatizācija. Zeme. Nekustamais īpašums”, specializēto nedēļas žurnālu “Jurista Vārds”, “Komersanta Vēstnesis”), kā arī bezmaksas normatīvo aktu krātuves www.likumi.lv elektroniskajām vidēm.

Piemēram, laikraksta „Latvijas Vēstnesis” uzlabotā elektroniskā versija piedāvā (bezmaksas pieeja visai informācija):
• pilnīgu laikraksta „Latvijas Vēstnesis” katra numura saturu (sākumlapā vienmēr atspoguļots jaunākā laikraksta numura saturs);
• publikāciju arhīvu kopš 1995.gada;
• izvērsto meklēšanu;
• dokumentu savstarpējās sasaistes;
• lasītāko publikāciju topus;
• sadaļu “Par valsti” ar apakšdaļām “Valsts simbolika”, “Valsts pārvalde”, “Amatpersonu runas”;

Viena no pieprasītākajām sadaļām – „Amatu konkursi”, kurā apkopotas valsts iestāžu rīkoto amatu konkursu publikācijas.
Savukārt konsolidētos tiesību aktus piedāvā populārais bezmaksas likumu un Ministru kabineta noteikumu vortāls www.likumi.lv, ko arī uztur VSIA “Latvijas Vēstnesis”. Jaunums – no maija arī konsolidētie Ministru kabineta noteikumi.

Interesējošā izdevuma elektroniskajā vidē var nonākt arī tiešā ceļā, izmantojot to domēnus: laikraksts “Latvijas Vēstnesis” – www.vestnesis.lv; žurnāls “Jurista Vārds” – www.juristavards.lv; žurnāls “Komersanta Vēstnesis” – www.kvestnesis.lv; bezmaksas tiesību aktu vortāls – www.likumi.lv.

Īsumā par VSIA „Latvijas Vēstnesis”

Tā pamatprodukti ir oficiālais laikraksts “Latvijas Vēstnesis”, laikraksta elektroniskā versija (www.vestnesis.lv) un bezmaksas konsolidēto tiesību aktu vortāls www.likumi.lv. VSIA “Latvijas Vēstnesis” izdod divus specializētos žurnālus “Jurista Vārds” un “Komersanta Vēstnesis”. Reizi nedēļā klajā nāk laikraksta pielikums “Privatizācija. Zeme. Nekustamais īpašums”. Mēs attīstām portālu LV.LV, sekojot globālajai tendencei sniegt operatīvu informāciju elektroniskajā vidē. Mūsu moto – “Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības” /LR Satversmes 90.pants/.

Papildinformācijai:
Portāla LV.LV galvenā redaktore
Zaida Kalniņa, portals@lv.lv, T.: 67310675; 29116077