Latgaliešu nevalstisko organizāciju kongress

Latgales Studentu centrs uz tikšanos aicina visas latgaliešu nevalstiskās organizācijas un sabiedriskos darbiniekus, kam rūp Latgales nākotne.
Kongresa valoda – latgaliešu.


Sestdien, 08.03.2008. pl.14:00 Daugavpils rajona Līksnas pagastā sāksies visu aktīvo latgaliešu organīzāciju kongress. Dalību šajā kongresā ir pieteikuši pārstāvji no “Latgalīšu volūdys, literaturys i kulturviesturis školuotuoju asociacejis”, Rēzeknes latgaliešu kultūras biedrības, Daugavpils latgaliešu biedrības, Liepājas latgaļu kultūras biedrības, no tādām biedrībām kā “Kukuži”, “Latgalīšu Etnokulturys centrs”, “ES Latgalei”, “Latgolys Producentu grupa”, “Ludzas jauniešu klubs “Lietussargs””, Latgales tradicionālās kultūras centrs „Latgaļu sāta”. Kongresā piedalīsies arī “Latgolys Radeja” un daudzi sabiedriskie darbinieki.

Diemžēl dažas organizācijas nevarēs kongresā piedalīties aizņemtības dēļ, taču ir izteikušas atbalstu šim pasākumam – “Latgalīšu Kulturys centra izdevnīceiba”, biedrība “Trešuo Zvaigzne”, “Latgolys Pietnīceibys instituts”.

Kongresa organizatoru mērķis nav radīt noslēgtu sadarbības partneru loku, tieši otrādi, tas būs pirmais solis uz centieniem veidot sistemātisku mehānismu darbam visa gada garumā, tāpēc jebkura biedrība vai sabiedriski aktīvs cilvēks arī uz priekšu varēs pievienoties latgaliešu kopīgo mērķu un uzdevumu īstenošanā.

Vairākām Latgales sabiedriskajām organizācijām ir līdzīgi darbības centieni, tāpēc ir nepieciešams vienoties par savstarpēju atbalstu svarīgāko kopējo uzdevumu veikšanai, turpmākai saskaņotai darbībai un informācijas apritei. Tiks izveidots 2008.gada latgalisko projektu, procesu un pasākumu kalendārs. Aa to un arī citu aktuālo informāciju ikviens interesents varēs iepazīties internetā – LaKuGa.LV

Kongresa sarīkošanas projektu atbalsta Eiropas Savienība – Eiropas lauksaimniecības virzības un garantiju fonds, „Vietējo rīcību attīstība (LEADER+ veida pasākumi)”.

Informāciju sagatavoja:
Projekta vadītājs
Juris Viļums
Tel.: 26393531
jureits@latgale.lv
LaKuGa.LV