Latgaliešu grupa “Dabasu Durovys” piedāvā jaunu singlu

Trešdien, 2007.gada 14.maijā savu pirmatskaņojumu piedzīvos latgaliešu grupas „Dabasu Durovys” singls „Soldons leits”. Jaunās dziesmas teksts tapis sadarbībā ar latgaliešu jauno rakstnieku Oskaru Orlovu (pseidonīms – Raibīs Suņs). Mūzikas autors un teksta līdzautors ir grupas „Dabasu Durovys” dalībnieks Arnis Slobožaņins (balss, ģitāra).


Dziesmas autori stāsta, ka dziesma „Soldons leits” (tulkojumā no latgaliešu valodas – ‘salds lietus’) ir par baltu, biezu savstarpēji cilvēcisku vibrāciju mijiedarbību, par dzīvē pieļautām kļūdām un to labošanu.

Latgaliešu pozitīvā roka grupa „Dabasu Durovys” izveidota 2006.gada sākumā. Grupas dalībnieki ir no dažādām Latgales pilsētām, tomēr aktīvākā darbība saistās ar Daugavpili. Sadarbībā ar „Latgolys Producentu Grupa” notiek darbs pie debijas albuma „Ļepetņīks” (tulkojumā no latgaliešu valodas – ‘taurenis’) izdošanas. Plānots, ka albums pie klausītājiem nonāks jau šī gada rudenī. Tas ietvers 11 kompozīcijas, kas radītas 2006. un 2007.gadā un ieguvušas klausītāju atzinību grupas koncertos, tajā skaitā arī līdz šim pazīstamākās no „Dabasu Durovys” dziesmām – „Piparmātru Čajs”, „Bezpruotā” un „Vipingys Blūzs”.

Grupas “Dabasu Durovys” sastāvā muzicē Arnis Slobožaņins (balss, akustiskā ģitāra), Sergejs Čakāns (bass), Egīls Kulmanis (balss, saksofons), Vitālijs Andruškevičs (solo ģitāra), Jānis Veliks (bungas).

„Dabasu Durovys” regulāri koncertē Latgales dažādās vietās un klubā „Depo” Rīgā. Līdz šim lielākie grupas „Dabasu Durovys” sasniegumi saistās ar dalību vairākos festivālos – jauno grupu konkursa “Tu Esi Pamanīts” (TEP, 2006) reģionālajā atlasē Preiļos, latgaliešu jaunās mūzikas festivālā “Muzykys Skrytuļs” (2006, 2007) Daugavpils rajona Līksnā, jauno grupu konkursos “Micrec bārs Open” (final 5, 2007) Rīgā un “Chemical Reaction” (2006, 2007) Daugavpilī, latgaliešu dziesmu un dzejas festivālā “Upītes Uobeļduorzs” (2006, 2007), kā arī uzstāšanās Lietuvā jauno grupu festivālā „Tėvo gitara” (2007) Rokišķos. Šogad grupa piedalījās arī starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2008” Ķīpsalā Rīgā, pārstāvot Latgales novadu.

Papildus informācija:
Anna Briška,
grupas „Dabasu Durovys” menedžments
E-pasts: annika.b@inbox.lv, mob. 29108392