Latgales reģions izstādē “Balttour 2008″piedāvā lielāko stendu

Piecpadsmitajā starptautiskajā tūrisma izstādē Balttour, kas no 8. līdz 10. februārim norisinājās Ķīpsalas izstāžu hallē, vienotais Latgales reģiona stends bija lielākais no Latvijas stendiem, tā kopējā platība 156 m2. Vienotajā Latgales stendā pārstāvēti Ludzas, Rēzeknes, Balvu, Daugavpils, Preiļu un Krāslavas rajoni, Latgales uzņēmumi, viesu mājas un arī Rēzeknes augstskola. Sevi prezentēja arī Daugavpils un Rēzeknes pilsētas, kas ir nacionālas nozīmes centri un saistoši tūrisma objekti.


Pirms izstādes Latgales reģiona tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Rutka informēja, ka uzsvars šogad likts uz Latgales amatniecību – piedalīsies divi amatniecības centri: no Ludzas un Līvāniem. Savus ražojumus piedāvās Latgales maiznieki, podnieki un citi ražotāji un amatnieki. Būs iespēja nobaudīt ekoloģiski audzētas zāļu tējas un dabīgās sulas. Sevi prezentēs viesu mājas un viesnīcas, bet sestdien un svētdien uz skatuves darbosies latgaliešu folkloras kopas un mūziķi. Tiks nodrošinātas Latgales radio reportāžas tiešajā eterā, lai līdzi notikumiem varētu sekot arī Latgales iedzīvotāji.

Latgales stendā tiks ierīkota arī stilizēta večerinku vieta – norobežota ar pītu zedeņu žogu un soliņiem. Teritorijā būs nodrošināta lokālā apskaņošana, lai stenda apmeklētāji varētu gan klausīties latgaļu dziesmas, gan, iespējams, uzdziedāt arī paši. Par dziedošajām ekskursijām Latgales stendā Balttour sola parūpēties gide un soliste no Preiļu rajona Irēna Kjarkuža.
Tūristu pieplūdums aizvadītajā gadā bijis vērojams arī Latgalē, pēc tūrisma speciālistu aplēsēm, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, 2007. gadā tas pieaudzis par aptuveni 30%, atzīst J.Rutka.
Latgales tūrisma sadaļu reģiona interneta mājaslapā www.latgale.lv 2007. gadā apmeklējuši vidēji pusmiljons interesentu no 96 pasaules valstīm, taču kopējais Latgali apmeklējušo tūristu skaits 2007. gadā varētu sasniegt 2 miljonus, liecina tūroperatoru sniegtā informācija.

Ginta Kraukle,
Latgales plānošanas reģiona preses sekretāre
t. 29492184, ginta.kraukle@latgale.lv