Latgalē turpina veidot publiskos interneta punktus

Latgalē sācies publiski pieejamo interneta punktu izveides otrais posms, kurā plānots izveidot 62 jaunus publiskos interneta punktus un aprīkot tos ar nepieciešamo datortehniku. Projekta turpinājumā paredzēts veikt dažādus uzlabojumus arī jau esošajos 150 publiskā interneta pieejas punktos, informē biedrības „Latgales reģiona attīstības aģentūra” (LRAA) direktors Māris Bozovičs.

Publiski pieejamie interneta punkti Latgales plānošanas reģionā (LPR) tiek veidoti Eiropas Savienības struktūrfondu finansētajā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projektā „Publisko interneta punktu izveide Latgales reģionā”. Projektu realizē biedrība LRAA sadarbībā ar pašvaldībām.

„Projekta otrajā posmā tiks izveidoti 62 jauni publiskā interneta punkti, iegādāti 27 datori un mēbeļu komplekti (galds un krēsls), 80 portatīvie datori uz statīva, kas vajadzības gadījumā būs viegli pārvietojami, 93 multifunkcionālās iekārtas, kas apvieno sevī printeri, skeneri un kopētāju, 41 interneta kiosks un bezvadu interneta telpa „WiFi” visos interneta pieejas punktos, ” skaidro projekta vadītājs Jānis Veips.

Noslēdzoties projekta otrajam posmam, Latgalē darbosies jau 212 publiskie interneta punkti – Daugavpilī, Rēzeknē, Līvānos, Preiļos, Balvos, Viļakā, Krāslavā, Dagdā, Ludzā, Zilupē, Kārsavā, Viļānos, Subatē, kā arī Daugavpils, Rēzeknes, Krāslavas, Ludzas, Preiļu un Balvu rajonu novados un pagastos – vietās ar ierobežotu interneta pieeju visā Latgales plānošanas reģiona teritorijā. Tie tiks aprīkoti ar internetam pieslēgtu datortehniku vai interneta kioskiem, tai skaitā arī bezvadu interneta telpa „WiFi” un bez maksas būs pieejami sabiedriskai izmantošanai.

“Projekta mērķis ir sekmēt informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izmantošanu Latgales reģionā, veicināt līdzsvarotu reģiona attīstību, nodrošināt vienmērīgu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju pieejamību Latgales reģionā, kā arī veicināt Latgales reģiona sabiedriskā sektora sniegto pakalpojumu pieejamību un kvalitāti,” saka LPR attīstības padomes priekšsēdētājs Andris Vaivods.

Projekta realizācija tika sākta 2007. gada 3. aprīlī un ilgs līdz šī gada 31. oktobrim.

Projekta kopējās izmaksas ir 753 000 lati, tai skaitā ERAF finansējums – 67,5%, nacionālais līdzfinansējums – 22,5% un pašvaldību līdzfinansējums – 10%.

Informāciju sagatavoja:
Harijs Vucins, kompānija „13.STĀVS”
e-pasts: harijs@13stavs.lv, tālr./fakss: +371 654 21243
Papildus informācija:
Jānis Veips, projekta vadītājs
e-pasts: janis.veips@latgale.lv, tālr. Nr. +371 646 07197