Izsludina afišu konkursu jauniešiem

Daugavpils ukraiņu biedrība „Mrija” sākusi īstenot Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā atbalstīto projektu „Valodu daudz, šūpuļdziesma – viena” un izsludina afišu konkursu skolu jauniešiem. Viņu izgatavotās afišas tiks izplatītas Daugavpilī un reģionā, tās aicinās uz šūpuļdziesmu vakaru Daugavpilī 15.maijā, Ģimenes dienā.
Pieteikšanās termiņš: 6.maijs 2008.gada


Konkursā aicināti piedalīties 5. – 9. un 10. – 12. klašu audzēkņi. Stila un tehnikas ierobežojumu nav, tāpēc katrs konkursa dalībnieks var atsaukt atmiņā laiku, kad vakaros tika iemidzināts ar šūpuļdziesmu, un radīt savā pieredzē un emocijās balstītu zīmējumu. Ar konkursa nolikumu un afišu izveides noteikumiem var iepazīties www.jaunatne.nvoc.lv un www.latgale.lv , www.nvoc.lv

Labāko afišu autori tiks apbalvoti 2008. gada 15. maijā ar atzinības rakstiem un Eiropas Savienības suvenīriem, kā arī naudas balvām (1.vietai – Ls 15, 2.vietai – 10 Ls, 3.vietai – Ls 5).

Pasākumā „Valodu daudz, šūpuļdziesma – viena” piedalīsies Daugavpils nacionālās kultūras biedrības un dziedās katra savā valodā. Šūpuļdziesmu vakars apliecinās ģimenes un kultūras vērtības, kas pastāv neatkarīgi no tautības un valodas. No miega un drošības mātes rokās sākas katra cilvēka veselīga un pilnvērtīga dzīve. Šūpuļdziesmas katrai tautai ir dažādas, bet ar kopīgu mērķi. Arī vāciešu mazulis iemigs, ja viņam dziedās lietuviešu šūpuļdziesmiņu.

Šūpuļdziesmu vakara norises vieta ir Daugavpils – multinacionāla pilsēta, kurā no 108 206 iedzīvotājiem 13% ir latvieši, 54% – krievi, 15% – poļi, 8% – baltkrievi, 1% – lietuviešu. Daugavpilī aktīvi darbojas 14 oficiāli reģistrētas nacionālās biedrības. Pasākuma „Valodu daudz, šūpuļdziesma – viena” mērķis ir veicināt starpkultūru dialogu un labāk iepazīt kopīgo kultūrā.
Pasākumu atbalsta Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, jo EK pasludinājusi 2008.gadu par Starpkultūru dialoga gadu.

Pieteikties: Daugavpils ukraiņu biedrībā „Mrija” Alejas ielā 7, Daugavpils; tālr.2 9555303 vai Daugavpils domes sabiedrības integrācijas komisijas loceklei Ilzei Onzulei (Ģimnāzijas ielā 27, Daugavpils, tālr.26668473).

Informācija interesentiem: I.Onzule, t.: 26668473, e-pasts ilze.onzule@np.gov.lv

Saistošie dokumenti:
Nolikums
Uzaicinājums