Gerhards atklās forumu „Uzņēmēju zinību dienas”

Ceturtdien, 25.septembrī, ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards atklās ikgadējo forumu „Uzņēmēju zinību dienas 2008”, kurš jau 4 gadus tiek organizēts ar Ekonomikas ministrijas atbalstu. Biznesa foruma mērķis ir nodrošināt uzņēmējus ar visaptverošu informāciju par cilvēkresursu tālākizglītību un attīstību, biznesa procesu vadības inovācijām un to ieviešanas risinājumiem praksē.


Uzņēmēju zinību dienas šogad iezīmēsies ar iespēju apmeklēt biznesa risinājumu ekspozīciju, kā arī četrās konferenču zālēs piedalīties semināros un diskusijās par organizācijas menedžmentu, finanšu vadīšanu, mārketingu un personālvadību. Izvēloties tieši sev interesējošās semināru tēmas, dalībniekiem iespējams veidot savu individuālo apmeklējuma programmu.

Atklājot forumu, ministrs K.Gerhards uzsvērs mazo un vidējo uzņēmumu būtisko lomu valsts ekonomiskajā izaugsmē. Ekonomikas attīstības procesos aizvien aktuālāks kļūst jautājums par augstākas kvalitātes, lielākas pievienotās vērtības, konkurētspējīgāku produktu ražošanu un pakalpojumu sniegšanu. Lai to nodrošinātu, ir nepieciešams augsti kvalificēts, kompetents un zinošs darbaspēks.

Zinoši darbinieki sekmēs inovatīvu ideju realizēšanu, kreativitāti, dos neatsveramu ieguldījumu uzņēmuma mērķu sasniegšanā. Ja ieguldīsim cilvēkresursu attīstībā, arī citas investīcijas nesīs pievienoto vērtību.

Tāpēc aicinām visus uzņēmējus izmantot gan valsts, gan privātā sektora sniegtās iespējas darbinieku kvalifikācijas celšanai. Tai skaitā iespēju uzņēmējiem pieteikties valsts atbalsta programmai, kas dod iespējas piesaistīt Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu darbinieku tālākizglītošanai un kvalifikācijas celšanai.

Uz forumu aicināti organizāciju un uzņēmumu vadītāji un vadošie speciālisti. „Uzņēmēju zinību dienas 2008” notiks 25.septembrī no pl.9.00 līdz 16.30 viesnīcā „Reval Hotel Latvija”.

Foruma „Uzņēmēju zinību dienas 2008” programma un pieteikšanās pieejama Latvijas Biznesa konsultantu asociācijas mājas lapā www.biznesam.lv .

Informāciju sagatavoja:

Linda Pastare
Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas
Pārvaldes vecākā referente
Tālr. nr.: 67013193
E-pasts: Linda.Pastare@em.gov.lv