„Dzīvības koks” informē pacientus par viņu tiesībām

Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība „Dzīvības koks” izdevusi bukletu „Kas jāzina par pacienta tiesībām?”, aicinot pacientus būt informētiem un cīnīties par savu tiesību ievērošanu.


Šajā bukletā apkopota informācija par pacientu tiesībām un pienākumiem, tiesībām uz profilaksi un speciālistu konsultācijām, tiesībām uz kompensējamajiem medikamentiem, pacienta iemaksām, kā arī potenciālie lasītāji iepazīstināti ar Eiropas pacientu tiesību Hartas pamatprincipiem. „Mums ir tiesības jebkurā situācijā justies kā cilvēkiem, tas nozīmē: saprast savu slimību, saprast ārstēšanas gaitu, būt skaidrībā par iespējamo rezultātu. Zināt to, kas mums pienākas bez maksas, un to arī saņemt. Esmu gandarīta, ka ir tapis šis izdevums, kurš sniedz ieskatu, mūsuprāt, svarīgākajos pacientu tiesību aspektos, ar kuriem būtu vērts iepazīties ikvienam, kam nav vienaldzīga sava un savu tuvinieku veselība,” norāda „Dzīvības koks” valdes priekšsēdētāja Daina Mezīte.

Šā gada pavasarī „Dzīvības koks” organizēja vēstuļu akciju „Mana un man tuvo cilvēku pieredze cīņā ar vēzi”. Saņemtās vēstules liecināja, ka nereti tieši savu tiesību nezināšana liedz pacientiem cīnīties par to, kas viņiem pienākas.

Buklets „Kas jāzina par pacienta tiesībām?” pieejams visās lielākajās Latvijas slimnīcās un poliklīnikās, kā arī „Dzīvības koks” mājas lapā www.dzivibaskoks.lv. Izdevums finansēts no īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta piešķirtajiem līdzekļiem programmas „Atbalsts sociālās integrācijas NVO” ietvaros.

Informāciju sagatavoja:

Sagatavoja G.Berķe
Tālr:29235677
dzivibaskoks@dzivibaskoks.lv