Daugavpils Universitātes students starptautiskā konkursā iegūst sudraba kausu

Daugavpils Universitātes students Sergejs Bratusevs Starptautiskajā klasiskās un varietē akordeona mūzikas konkursā, kas notika šī gada 3. – 5. oktobrī Lanciano (Itālijā), ieguva 2. vietu un tika apbalvots ar diplomu un sudraba kausu.


Starptautiskais klasiskās un varietē mūzikas konkurss ir viens no prestižākajiem Eiropas konkursiem, kas notiek Itālijā. Šogad konkurss notika jau 18. reizi. Konkursā dalībnieki piedalījās dažādās nominācijās un 2 vecuma grupās: vecuma grupā līdz 18 gadiem un vecuma grupā no 18 gadiem. Kopumā konkursā piedalījās 50 solisti, vairāki orķestri un ansambļi no Baltkrievijas, Čehijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas u.c. valstīm.

Sergejs Bratusevs konkursā vecuma grupā no 18 gadiem piedalījās nominācijā „Varietē akordeonists”.

Muzikālo izglītību Sergejs sākotnēji ir ieguvis Daugavpils Bērnu mūzikas skolā un Daugavpils mūzikas vidusskolā. Tagad Sergejs Bratusevs ir Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātes profesionālās bakalaura studiju programmas „Profesionālās izglītības mūzikas skolotājs” 2. kursa students. Viņa akordeona spēles skolotāja ir lektore Ludmila Ščepetkova.

Papildus informācija:

Ēvalds Daugulis
DU MMF
Saules ielā 1/3
Tālr.: 654 40819
E-pasts: evalds.daugulis@du.lv

Informāciju sagatavoja:

DU sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītāja
Vita Viļevko
Tālr.: 65425564