Daugavpilī notiek projekta “Māksla bez robežām” noslēguma konference

Šodien, 15. aprīlī, Daugavpilī notiek projekta „Māksla bez robežām”noslēguma konference. “Konferencē tiks apkopoti projekta rezultāti un apspriestas turpmākās sadarbības iespējas kultūras un mākslas jomā pārrobežā. Tajā piedalās kultūras, mākslas un attīstības projektu vadītāji un dalībnieki no Latvijas, Baltkrievijas un Lietuvas. Pasākuma laikā tiks atklāta arī Starptautiskā mākslas plenēra Daugavpilī “Marks Rotko – 2007” darbu izstāde,” informē projekta vadītāja Daina Krīviņa (Daugavpils pilsētas domes Pilsētas attīstības departaments).


ES INTERREG IIIA projekta „Māksla bez robežām – pārrobežu kultūras industrijas veicināšana M. Šagāla un M. Rotko daiļrades kontekstā” ietvaros notiek regulāra kultūras vērtību apmaiņa – jau ir notikušas 7 dažādas izstādes un citi pasākumi Latvijā, Baltkrievijā un Lietuvā, Marka Šagāla darbu izstāde Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā (DNMM) tai skaitā. Projekta ietvaros tiek veikti arī kultūras iestāžu infrastruktūras uzlabošanas pasākumi – remonts M. Šagāla mākslas centra telpās Vitebskā (Baltkrievija) un DNMM iekšpagalma un fasādes atjaunošana. Projektu realizē Daugavpils pilsētas dome un Vitebskas pilsētas izpildkomitejas Kultūras nodaļa.

Daugavpils un Vitebska ir pasaulslaveno mākslinieku Marka Rotko un Marka Šagāla dzimtās pilsētas, projekts veicina ilgtspējīgu starp institucionālo sadarbību un Latvijas un Baltkrievijas iedzīvotāju sabiedriskās aktivitātes kultūras jomā, kā arī popularizē pārrobežu reģionu starptautiskā mērogā.

Projekta « Māksla bez robežām » noslēguma konference notiek Daugavpilī, Latviešu kultūras centra Baltajā zālē (Rīgas ielā 22a).

Informāciju sagatavoja:
Harijs Vucins, kompānija „13.STĀVS”
harijs@13stavs.lv, tālr./fakss : +371 654 21243
Papildus informācija:
Daina Krīviņa, projekta vadītāja
dainak@daugavpils.lv t. 654 04357