Zirgu rikšošanas sacensības notiek Dagdā

14. jūlijā Krāslavas rajona Dagdā notika zirgu rikšošanas sacensības.


Sacensību dalībnieki bija ieradušies no Krāslavas, Ludzas, Ogres un Rīgas rajona, pavisam kopā noorganizējot deviņus braucienus- no tiem astoņi bija rikšošana divričos un viens- rikšošana zem segliem.
Latgales reģionu šajās sacensībās pārstāvēja Anita Beitāne (Krāslavas raj., Dagdas pag.), Anatols Viškurs (Krāslavas raj., Dagdas pag.), Nikolajs Galiļejevs (Krāslavas raj., Dagdas pag.), Ilona Malahova (Ludza), Vilhelmīne Vegnere (Ludzas raj., Cibla). Vislabākos panākumus pamatbraucienos ar divričiem ieguva Nikolajs Galiļejevs ar Amerikas rikšotāju Replace Laday (2.10,08 min), līdz ar to iekļūstot finālbraucienā, kur Nikolajs izcīnīja godpilno 2. vietu (2.10,54 min).
Otro labāko rezultātu pamatbraucienos no Latgales braucējiem ieguva Ilona Malahova ar Amerikas rikšotāju ķēvi Petite Player (laika rezultāts: 2.16,89 min), kopvērtējumā ierindojoties 6. vietā 14 zirgu konkurencē.
Trešo labāko rezultātu uzrādīja Vilhelmīne Vegnere ar Amerikas rikšotāju ķēvi Rhonda Rainbow (laika rezultāts 2.19,36 min), kopvērtējumā – 8. vieta.
A. Beitāne vislabāko rezultātu (2.25,69 min) šajās sacensībās uzrādīja ar Krievijas rikšotāju ķēvi Idili. Finālbraucienā pirmo vietu izcīnīja Rīgas rajona pārstāve Tatjana Martinsone ar Amerikas rikšotāju ķēvi Sireļ (2.10,178 min), trešo vietu ieguva arī Rīgas rajona pārstāve Tatjana Šnura ar Amerikas rikšotāju kastrātu Power Heart (2.34,21).
Jau otro reizi pēc kārtas Dagdas pagasta rīkotajās sacensībās nepārspēta distancē „Rikšošana zem segliem” paliek Ilona Malahova. Šoreiz Ilonas rezultāts bija 2.13,01 min). Viņa aiz sevis atstāja jātnieces no Rīgas un Ogres rajona. Jāmin fakts, ka Dagdā Ilona ar Petite Player ieguva skatītāju simpātiju balvu.
Skatītāju uzmanību piesaistīju arī derību brauciens, kas notika starp rīdzinieci Rutu Neibergu ar zirgu Power Heart (ARk) un Dagdas pagasta pārstāvi Anatolu Viškuru ar zirgu Pia’s Devil (ARk). Lai kā arī SIA “Brīvība” valdes priekšsēdētājs necenstos apsteigt dāmas vadīto pajūgu, Rutas dūkainais rikšotājs izrādījās ātrāks, uzrādot laika rezultātu: 2.32,12 min. Neviens no klātesošajiem tā arī neatcerējās- uz ko tad īsti tika noslēgtas derības, bet tas jau nebija galvenais. Svarīgākais bija brauciens, kur līdzjutēju gaviles bija visskaļākās.
Nākamās sacensības notiks Ludzas rajona Pušmucovas pagastā 4. augustā plkst. 13.00.