Sovulaik publicātuos recenzejis par latgalīšu gruomotom

Pyrms ituo goda Dzejis dīnom portals Delfi publiceja ari recenzejis par pīsaceitajom gruomotom bolvai “Lobuokuo 2007.goda dzejis gruomota”. Itūgod beja pīsaceitys vasalys treis gruomotys latgalīšu volūdā. Ka atguodojit – Ontona Slišāna gruomota daže tyka gūdolguota.


Vilis Dzērvinīks “Upers”

Dzejoļu krājums “Upers” ir latgaliešu dzejnieka Viļa Dzērvinīka 2006. gadā izdotā grāmata. To caurstrāvo etniskā enerģija, kas veidojusies vides, dabas, kultūras un tradīciju sintēzē, to īpašu padara latgaliešu valodas lietojums. Piepildīta ikdienas sīkumu, tēlu un nostāja, tai pašā laikā asa, ironiska un kritiska reakcija uz sociālpolitiskiem notikumiem. No pedantiskas pievēršanās sīkumiem līdz maigām un liriskām dvesmām.

Valentīns Lukaševičšs “Vot taidi vot batvini”

Latgaliešu postmodernista Valentīna Lukašēviča dzejoļu krājumu caurstrāvo eksistenciālas pārdomas, savienojumā ar omulību un dzīvesprieku, nelielu neķītrības devu un labu latgaliešu humoru. Ar savu savdabīgo domāšana autors darbiem piešķir neparedzētas nokrāsas un izspēlē ar varoņiem nedzirdētas situācijas.

Otons Slišāns “Tītupats”

Dzejas krājumā “Tītupats” apkopota latgaliešu dzejnieka Otona Slišāna liriskā un mīlas dzeja. Tā ir dabiska un idilliska, dabas motīvu ietekmēta, šarmanta un džentlmeniska. Tā pauž attieksmi un pozitīvas jūtas pret lietām, parādībām, dabu un cilvēku. Latgaliešu valoda to padara tikai vēl jutekliskāki un sirsnīgāku.