Rēzeknes Goda pilsonis – Pēteris Keišs

Šogad par Rēzeknes Goda pilsoni kļuvis Latgaliešu kultūras biedrības vadītājs Pēteris Keišs. 9.novembrī Rēzeknes pilsētas domes sēdē viņam lemts piešķirt pilsētas augstāko apbalvojumu –„Rēzeknes Goda pilsonis” par ieguldījumu latgaliskās kultūrvides izpētē, veidošanā un saglabāšanā.


„Mūsuprāt, tas ir cilvēks, kura darbs vienmēr nesis labumu pilsētniekiem, pilsētai, darot tās vārdu zināmu un atpazīstamu valstī un pasaulē. Bez viņa iniciatīvas un darbošanās nebūtu noticis I un II Vispasaules latgaliešu saiets, viņa dibinātie kontakti ar klaida latgaliešiem arī šodien palīdz darīt bagātāku Rēzeknes kultūras dzīvi. Viņš uzņēmās organizatoriskos darbus monsinjora Rancāna pieminekļa tapšanā, pēc viņa iniciatīvas tika pārvestas dzimtenē un guldītas Aglonas Bazilikas kritpā bīskapa-mocekļa rēzeknieša Sloskāna mirstīgās atliekas. Viņa vadībā notika Latgales Māras pieminekļa atklāšana un arī pasākums, kas veltīts šī pieminekļa atjaunošanas 15-gadei”. Tā par Latgaliešu kultūras biedrības vadītāju Pēteri Keišu raksta cilvēki, kas viņu šogad virzīja apbalvojuma „Rēzeknes Goda pilsonis” saņemšanai.

Valsts svētku priekšvakarā Pēteris Keišs atzīst, ka Rēzeknes Goda pilsoņa apbalvojums ir īpašs un uzliek arī zināmu atbildību. Tuvojoties svētkiem viņš mudina rēzekniešus būt aktīviem, „lai ne tikai vēsturiski Rēzekne būtu Latgales sirds, bet arī lai tas pierādās ar mūsu šodienas darbiem”: „ Rēzekne, es jūtu, stāv lielu pārmaiņu priekšā. Gribas piedzīvot gan koncertzāles, gan Trasuna pieminekļa atklāšanu.”

Savukārt domes Atzinības raksti piešķriti:

  • Anatolijam Bartaševičam (SIA „Latgalija” dibinātājs) – par ieguldījumu pilsētas būvniecības attīstībā.
  • Simai Irišinai (Rēzeknes 2.vidusskolas krievu valodas un literatūras skolotāja) – par godprātīgu darbu un ieguldījumu jaunās paaudzes skološanā.
  • Vasīlijam Aleksejevam (SIA „Komunāls R” valdes priekšsēdētājs) – par ieguldījumu pilsētas saimniecībā.
  • Nadeždai Osipovai (kora „Beregiņi” vadītāja) – par aktivitāti kultūras jomā.

D.Zirniņa
4607616