Rēzeknē atklāj Tūrisma informācijas centru

22. jūnijā pilsētas centrā – viesnīcas „Latgale” 1. stāvā svinīgi atklāts Rēzeknes pilsētas un rajona kopīgais projekts – Tūrisma informācijas centrs (TIC). Uz centra atklāšanu bija ieradies daudz tuvu un tālu ciemiņu.


Uzrunās gan Rēzeknes rajona padomes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs, gan Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Juris Guntis Vjakse kopīga TIC atklāšanu novērtēja kā lielisku sadarbības paraugu un uzsvēra tā nozīmīgumu tūrisma attīstībai Latgalē un tās vārda nešanai pasaulē. Arī pārējo pasākuma viesu uzrunās skanēja silti vārdi un laba vēlējumi jaunā centra darbībā, bet sirsnīgo un latgaliski draisko atmosfēru pasākumā palīdzēja uzturēt brīnišķīgās sievas no folkloras ansambļa „Kolnasāta”, kuras katram apsveicējam veltīja īpašu apdziedāšanas dziesmu. Pasākumu nepiespiesti vadīja Inga Drele.

TIC strādās divi cilvēki – vadītāja Ligita Lebeda un Ilze Zelče. TIC pienākums būs informācijas vākšana, komunicēšanās un tūrisma informācijas izziņošana par atbilstošo teritoriju, šajā gadījumā – par Rēzekni un Rēzeknes rajonu. Centra darbiniekiem jāzina, kur cilvēki var pārnakšņot, atpūsties un paēst, kā arī ko var apskatīt tuvākajā apkārtnē. Turklāt viņiem jābūt informētiem par notiekošajiem kultūras pasākumiem, jo daudziem tūristiem patīk apvienot ievērojamu vietu apskati ar aktīvas atpūtas iespējām.