Projekta partneru vizīte Latgalē

28. – 30. martā INTERREG III B projekta NIII – 077 “Tirdzniecības un rūpniecības kameru un attīstības aģentūru sadarbība biznesa attīstības veicināšanai pierobežas reģionos” ietvaros notika Latgales reģiona attīstības aģentūras organizētā projekta partneru vizīte Rēzeknē un Daugavpilī.


Ar vizīti saistītie organizatoriskie jautājumi tika apspriesti Projekta Ieviešanas grupas tikšanās laikā 14. martā (Rēzeknē). Uz tikšanos 28.-30. martā ieradās pārstāvji no Vidzemes attīstības aģentūras, Madonas rajona padomes, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (Daugavpils, Rēzeknes, Valmieras un Cēsu nodaļa), Valmieras pilsētas pašvaldības, Voru attīstība aģentūras, Pleskavas tirdzniecības un rūpniecības kameras, Pleskavas apgabala administrācijas.

Vizītes laikā, lai iepazītos ar biznesa sfēru Latgalē, tika apmeklēti tādi uzņēmumi, kā SIA „NOOK, Ltd” un RSEZ Verems” (Rēzeknē), kā arī SIA „Maģistrs”, A/S „Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca” (Daugavpilī) un SIA „Letglass” (Līvānos). Projekta dalībniekiem bija iespēja apskatīt, kā noris ražošanas process, apspriesties ar uzņēmumu personālu u. tml. Projekta partneri iepazinās ar Daugavpils un Rēzeknes Pilsētas domes struktūru un darbību, guva priekšstatu par investīcijām uzņēmējdarbībā un uzņēmēju atbalstu. Dalībnieki tika iepazīstināti ar Eiropas Informācijas centra un Eiropas Struktūrfondu centra darbiniekiem, kur tika apspriesta sadarbība starp centriem, izvērtēts darbs ar uzņēmējiem. Apspriedē piedalījās arī MVU apvienības Daugavpilī loceklis A.Barbakadze, kurš pastāstīja par sadarbības iespējām ar iepriekšminēto organizāciju. Kā arī tika apmeklēta Transporta un sakaru institūta Daugavpils filiāle, lai apspriestu Biznesa Inkubatoru izveidi Latgalē. Pašlaik notiek gatavošanās tuvākajiem projekta pasākumiem Latvijā un Igaunijā.

Projektu atbalsta INTERREG IIIB programma. Projekta kopējais budžets ir 395 969 eiro (277 178 lati). Projekta galvenais mērķis: atbalstīt un veicināt uzņēmējdarbības attīstību un dažādošanu Latvijas, Igaunijas un Krievijas pierobežā.