NRAP atbalsta Latgales plānošanas reģiona teritorijas plānojumu

Nacionālā reģionālās attīstības padome (NRAP) 17.septembrī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Aigara Štokenberga vadībā akceptēja Zemgales un Latgales plānošanas reģionu teritorijas plānojumus.


Latgales plānošanas reģiona teritorijas plānojumā noteiktas četras prioritātes – reģiona konkurētspējas palielināšana, reģiona infrastruktūras un tūrisma attīstība un reģiona institucionālās kapacitātes palielināšana.

Plānojumā uzsvērta pamat infrastruktūras sakārtošana un modernu informācijas tehnoloģiju attīstība, kā arī kultūras mantojuma un kultūrvēsturisko vērtību saglabāšana. Tāpat būtiska ir darbaspēka konkurētspējas paaugstināšana, nodrošinot izglītības un darba tirgus prasību sabalansēšanu, līdzvērtīgu nodarbinātības iespēju radīšanu, samazinot atstumtību un nevienlīdzību.

NRAP sēdes darba kārtībā vēl bija jautājums par padomes priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanām, ievēlēts tika Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Jānis Kalviņš.
Šī bija pirmā NRAP sēde jaunajā sastāvā, kurā darbojas Ekonomikas, Finanšu, Labklājības, Izglītības un zinātnes, Satiksmes, Zemkopības, Vides, Kultūras un Veselības ministrijas valsts sekretāri, plānošanas reģionu attīstības padomju priekšsēdētāji, Latvijas Pašvaldību savienības un Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pilnvaroti pārstāvji.

NRAP ir Ministru kabineta izveidota koleģiāla konsultatīva institūcija, kura koordinē reģionālo attīstību, teritorijas plānošanu un zemes politiku valstī.