Notiks starptautiska konference par transporta un loģistikas attīstības perspektīvām Latvijas un Krievijas pierobežā

10. aprīlī Daugavpilī notiks starptautiska konference „Transports un loģistika – problēmas un iespējas”, kurā tiks runāts par Latvijas un Krievijas pierobežas reģionu tranzīta iespējām un apzinātas tā attīstības perspektīvas, informē Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs.


„Viens no konferences galvenajiem mērķiem ir nodrošināt Latvijas un Krievijas ieinteresētajām pusēm iespēju apmainīties ar viedokļiem- par iespējām un problēmām, kas saistītas ar to Latvijas un Krievijas pierobežas teritoriju attīstību, kuras atrodas starptautiskas nozīmes maģistrāles Sanktpēterburga – Luga, Pleskava – Ostrova – Rēzekne – Daugavpils tiešā tuvumā,” paskaidro M.Bozovičs.

„Mēs ceram, ka konference un projekts kopumā dos būtisku ieguldījumu šīs teritorijas vienotas telpiskās attīstības stratēģijas izstrādē, kā arī tās rezultāti palīdzēs formulēt visperspektīvākos transporta infrastruktūras attīstības virzienus un definēt prioritāros uzdevumus, ” saka M.Bozovičs.

Konferenci rīko Latgales reģiona attīstības aģentūra pārrobežu programmas INTERREG/TACIS projekta “Remote access” «Jauna telpiskās attīstības zona Latvijas un Krievijas pierobežas reģionos – divu valstu potenciāla apvienošana» ietvaros, ar Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas un Reģionālās attīstības un pašvaldību ministrijas atbalstu, sadarbībā ar Pleskavas, Ļeņingradas apgabalu un Sanktpēterburgas pilsētas administrācijām. „Projekta mērķis ir attīstīt kopējās telpiskās zonas potenciālu, tāpēc, lai to nodrošinātu, viena no projektā paredzētajām aktivitātēm ir arī Latgales un Vidzemes reģionu, Pleskavas un Ļeņingradas apgabalu kopējās telpiskās attīstības stratēģijas izstrādāšana,” uzsver M.Bozovičs.

Konference „Transports un loģistika- problēmas un iespējas” notiks Daugavpils viesnīcā „Park Hotel Latgola”, tās atklāšana 10.aprīlī plkst.10.00, darba valoda- latviešu, krievu un angļu. Konferencē piedalīsies projekta partneri: Latgales reģiona attīstības aģentūra un Vidzemes attīstības aģentūra no Latvijas, AS «Рegion-Expo» (Ļeņingradas apgabals), «Ziemeļrietumu informatīvi analītiskais transporta un loģistikas centrs ILOT (Sanktpēterburga).

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Rencis, kompānijas 13.Stāvs projektu vadītājs, 5421243

Papildus informācija:
Māris Bozovičs, Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors,
5428111, maris.bozovics@latgale.lv