Maltā modernizē siltumtīklus un katlumāju

Maltas ciematā notiek centrālo siltumtīklu rekonstrukcija un katlumājas modernizācija. Pēc projekta pabeigšanas ieguvums būs samazināts kurināmā patēriņš un mazāki siltuma zudumi trasēs, samazināsies arī izmešu daudzums atmosfērā.


Kopumā projekta ietvaros tiks veikta gan siltumtrases rekonstrukcija un 16 jaunu siltummezglu ierīkošana, gan katlu mājas rekonstrukcija, lai vasaras mēnešos siltā ūdens nodrošināšanai būtu iespējams izmantot mazjaudīgāku katlu, bet ziemā savukārt varētu izmantot papildus siltuma avotu.
Projekta kopējās izmaksas ir vairāk nekā 275 tūkst. 800 latu, no tiem 67 tūkst. 700 līdzfinansē ERAF (Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības fonds), bet 22 tūkst. 500 latus sedz valsts budžets.
Maltas pagasta padomes Komunālās un dzīvokļu saimniecības daļas vadītāja Anna Pinka informēja, ka siltumtīklu rekonstrukciju plānots pabeigt līdz 15. septembrim, bet katlumājas modernizāciju – līdz 31. decembrim. Patlaban Maltas pagasta katlumāja ir jau gatava jaunajai apkures sezonai. Jāpiebilst, ka Maltas pagasts ir viens no nedaudzajiem, kurā siltā ūdens ražošanai veiksmīgi izmanto gan zāģskaidas, gan šķeldu, bet no šīs sezonas – arī šķirotos sadzīves atkritumus.