Ludzas Invalīdu biedrības dalībnieki saņem apliecības

15. augustā Latvijas Invalīdu Integrācijas fonds (LIIF) un Ludzas Invalīdu biedrība (vadītāja Ilona Seņkova) atpūtas kompleksā „Dzerkaļi” organizēja tikšanos rajona iedzīvotājiem ar invaliditāti. Tikšanās gaitā projektā „Motivācijas programmas ieviešana Ludzas un Ludzas rajona invalīdiem” iesaistītā dalībnieku grupa prezentēja projekta ieviešanas gaitā iegūto pieredzi, stāstīja par informācijas pieejamības iespējām un apsprieda invalīdu nodarbinātības iespējas.


LIIF projektu vadītāja Inta Kraskeviča iepazīstināja klātesošos ar ieviešamā projekta mēķiem un uzdevumiem, kā arī visi tikšanās dalībnieki noskatījās TV sižetu par projekta norises gaitā organizētiem semināriem gan darba meklētājiem – cilvēkiem ar invaliditāti, gan darba devējiem un pašvaldību vadītājiem.

Klātesošie noklausījās intervijas ar Nodarbinātības Valsts aģentūras Ludzas filiāles vadītāju Edgaru Tereško, Ludzas Domes un Ludzas rajona padomes vadītājiem Valentīnu Lazovsku un Juri Dombrovsku.

Visiem projektā iesaistītiem dalībniekiem tika pasniegtas apliecības par projekta ietvaros notikušās apmācību programmas (220 stundas) noklausīšanos.

Uzklausot tikšanās dalībnieku domas, radās secinājums, ka pagaidām rajonā ļoti maz paveikts, lai uzlabotu situāciju invalīdu nodarbināšanā. Vide pilsētā, nerunājot par rajonu, nav piemērota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Piemēram, lai organizētu datorapmācību ciklu invalīdiem, vienīgās piemērotākās telpas atradās Ludzas 2. vidusskolā, bet invalīdi ratiņkrēslos bija jānes uz trešo stāvu. Ludzas Domes telpas ir kļuvušas pieejamas arī ratiņos sēdošajiem invalīdiem, diemžēl izmantot labierīcību telpas šeit cilvēki nevar, jo tās nav piemērotas šādām prasībām. Līdzīgu trūkumu atklājās ne mazums. Tomēr paši projekta dalībnieki bija pateicīgi par jauniegūtajām zināšanām.

Pašvaldību vadītāji ir apņēmības pilni palīdzēt invalīdu problēmu risināšanā. Ja līdz šim rajonā nav realizēts neviens liels projekts cilvēkiem ar īpašām vajadzībām ar ES līdzekļu atbalstu, tad J. Dombrovskis izteica solījumu sniegt līdzfinansējumu 10 procentu apmērā šāda projekta realizācijai un palīdzēt invalīdu problēmu risināšanā.