Līvanos notika mūzikas festivāls „Jaunieši Latgales vārtos”

Ar diviem ielu koncertiem un iespaidīgu nakts koncertu Līvānu pilsētas tradīciju laukumā 7. jūlijā noslēdzās jauniešu mūzikas grupu festivāls „Jaunieši Latgales vārtos”.


Festivāla „muzikālā daļa” sākās jau 6. jūlijā ar mūzikas instrumentu spēles sesiju, kuras dalībnieces Agnese Vucina (akordeons), Armanda Vilcāne (vijole), Karolīna Abrašova (klavieres), Guna Pūcīte (vokāls) mācījās nospēlēt festivāla tituldziesmu latgaliešu valodā. Pārējie mūzikas sesijas dalībnieki padziļināti apguva sev interesējošos mūzikas instrumentus.
7. jūlijā festivālu ieskandināja ielu koncerti Līvānu stacijas laukumā pie veikala „Millenium” un Līvānu novada domes, kur klātesošie varēja baudīt vokālos priekšnesumus pilsētā pazīstamās vokālās studijas „Spurgaliņas” (vadītāja Skaidrīte Bulmeistare) un solistu Nellijas Marmokas (Jēkabpils), Māras Vilcānes (Rožupe) un līvānieša Laura izpildījumā, kā arī klausīties saksofonista Oskara Pinupa un Līvānos populārā ģitārista Andreja Gaiduka spēli. Pasākuma rīkotāju, dalībnieku un apmeklētāju noskaņojumu nespēja sabojāt pat brīžiem uznākošais brāzmainais lietus. Astoņos vakarā visi tikās pilsētas tradīciju laukumā, tika iekurts lielais svētku ugunskurs, un festivāla lielkoncerts, kuru vadīja Edgars Skrāģis, varēja sākties. Uz skatuves tika aicināti visi festivāla dalībnieki, kuri kopīgi ar klātesošajiem dziedāja dziesmu „Skaidrõ volūda” kā sveicienu Latgalei – novadam, kurā rīkots festivāls.

Visi, kas šeit bija ieradušies pavadīt vakaru, varēja izdejoties no sirds kopā ar draugiem un izbaudīt visdažādāko stilu mūziku, sākot ar folkmetālu un repu, beidzot ar roku un indie, kuru spēlēja grupas „D- light” (Preiļi), „Akmens rieva”, „N-nike”, „De-spire” (Jēkabpils), „Je-Baz” (Rēzekne), „Damn Vision” (Gulbene), „Dabasu Durovys” (Daugavpils), „D. D salons” (Līvāni), „+1” (Rīga, Carnikava). Vakara kulminācija bija Latgales populārās grupas „Borowa MC” koncerts, kura noslēgumā krietni pēc pusnakts tumšās debesis iekrāsoja svētku salūts.