Latgales skolu atbalsta fondam “Veronika” 1 gads

Latgales skolu atbalsta fonds „Veronika” ir labdarības organizācija , kuras misija ir izkopt filantropijas tradīcijas, atbalstot Latgales novada skolas, papildinot un nostiprinot skolu materiāli-tehnisko bāzi, uzlabojot skolēnu un skolotāju darba un sadzīves apstākļus, īstenojot projektus izglītībā, sociālajā sfērā, sportā, kultūrā, mākslā, novada vēstures izpētē.


Par savu primāro uzdevumu uzskatām, iespēju robežās, palīdzēt, lai skolēni būtu paēduši, apģērbti un saņemtu kvalitatīvu medicīnisko palīdzību.

Latgales skolu atbalsta fonds „Veronika” dibināts 2006.gada 28.septembrī, taču praktiski savu darbu uzsāka 2007.gadā.
Šajā laikā esam realizējuši vairākus būtiskus projektus:

  • sadarbībā ar Dānijas vēstniecību, Preiļu rajona Gailīšu pamatskolai sagādātas mēbeles;
  • Ņukšu pamatskolai, kopā ar privātajiem ziedotājiem- klavieres un mūzikas centrs;
  • Balvu vidusskolas skolēnu un skolotāju vajadzībām nodrošināta „Venden” ūdens statīvu noma un ūdens piegāde;
  • piesaistīts ziedojums maznodrošinātajiem skolēniem- apģērbs un apavi, kā arī vājredzīgajiem bērniem sagādātas brilles;
  • turpinām sadarbību ar apgādu „Zvaigzne ABC”un tās prezidenti Viju Kilbloku, kā arī tūrisma un ceļojumu firmu „Relaks Tūre” un tās direktoru Hardiju Madzuli.
  • sadarbībā ar fondu “Ziedot”no 2007.gada marta līdz maijam realizējām projektu „Brīvpusdienas skolēniem Latgalē”, kad brīvpusdienas saņēma 575 skolēni 3300, – Ls apmērā;
  • sadarbībā ar fondu “Ziedot”palīdzējām sešām trūcīgām daudzbērnu ģimenēm – iegādājāmies veļas mašīnas 900,- Ls apmērā;
  • esam vienīgie no Latgales reģiona, kuri, kopā ar citām Latvijas labdarības organizācijām piedalījāmies projektā “Skolas soma”, kuru organizēja fonds “Ziedot”un veikals RIMI. Projekta rezultātā par 3605,- Ls varējām palīdzēt 183 mazajiem pirmklasniekiem no 25 Latgales skolām uzsākt skolas gaitas.

Visi projekti ir realizēti par ziedotāju naudu.

Arī šajā mācību gadā plānojam turpināt maznodrošināto skolēnu ēdināšanu, taču patreiz, līdzekļu trūkuma dēļ, nevaram atsākt šo projektu.

Savu darbību fonds plāno ne tikai vācot ziedojumus labdarības akcijās, bet arī rakstot projektus, lai iegūtu līdzekļus Latgales skolu, skolēnu un skolotāju atbalstam.