Latgales Radio raida arī Jēkabpilī

“Latgales Radio” šonedēļ uzsāka raidīt no Jēkabpils (FM 95,8), to pievienojot raidītāju tīklam Daugavpilī un Rēzeknē. Pastāvīgi signāls tiek raidīts sākot ar pirmdienas (19.marts) vakaru. 1 Kw stiprais raidītājs ir spēcīgākais pilsētā, līdz ar to jaunais raidītājs nodrošina labu dzirdamību Jēkabpilī un plašā apkārtnē.


“Latgales Radio”, kas līdz šim bija dzirdama jau lielākajā Latgales daļā, tagad uztverama arī Jēkabpils, Aizkraukles un Madonas rajonā. Kā norāda “Latgales Radio” direktors Valdis Labinskis, tagad izdevīgos laika aptākļos radiostaciju rietumu virzienā var sadzirdēt līdz pat Lielvārdei.

“Latgales Radio” darbību uzsāka 2006. gada 9.jūnijā ar pirmo raidītāju Rēzeknē (FM 103), 14. jūnijā sekoja Daugavpils (FM 95,2) un tagad pievienojusies Jēkabpils. Radiostacijas redakcija atrodas Rēzeknē, bet tā piesaista cilvēkus no visas Latgales, raidot visu diennakti.

Jēkabpils raidītāja uzstādīšana tika uzsākta jau 2006. gada decembrī, bet klimatiskie apstākļi ļāva tikai tagad noslēgt darbus. Paredzēts, ka tuvākajās nedēļās raidītāja antenas tiks vēl pilnveidotas, lai uzlabotu dzirdamību arī dienvidaustrumu (Līvānu) virzienā, tā nodrošinot izcilu dzirdamību visā Preiļu rajonā.

“Latgales Radio” ir Nacionālās Radio un televīzijas padomes izdotas tiesības līdz 2008. gada vasarai uzstādīt papildus raidītājus, lai nodrošinātu dzirdamību visā Latgales kultūrvēsturiskajā reģionā. Tādēļ vēl šogad iecerēts uzstādīt papildus raidītāju Latgales ziemeļos, Balvu vai Viļakas pilsētas tuvumā. Radio stacija raida mūziku, seviški atbalstot latgaliešu mūziķus, un informē par attīstību reģionā. Radiostacijas darbinieki vadot raidījumus, intervijas, gatavojot ziņas, sagatavojot autorprogrammas un citus sižetus lieto latgaliešu valodu.