Latgales pašvaldību vadītāji un ministriju pārstāvji diskutēs par vides piesārņojumu un turpmāko Latgales attīstību

Lai nodrošinātu Latgales pašvaldību saikni ar ministrijām, izveidota un darbojas Latgales plānošanas reģiona sadarbības komisija. Uz sarunu par finanšu, kā arī vides piesārņojuma jautājumiem trešdien, 18. aprīlī plkst. 11.30 Daugavpils domē Latgales pašvaldību vadītāji aicinājuši vairāku ministriju pārstāvjus.


Latgales pašvaldību vadītāji uz sarunu aicinājuši Īpašo uzdevumu ministru Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās Normundu Broku, kurš informēs par ES struktūrfondu 2004.-2006. gada līdzekļu apguvi, kā arī sniegs ieskatu par iespējām nākošajā periodā no 2007. līdz 2013. gadam.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija sniegs plašāku ieskatu jautājumā par ES struktūrfondu 2007.-2013. gadam līdzfinansēto darbības programmu finanšu sadalījumu. Tāpat ministrijas pārstāvji sniegs skaidrojumu par stratēģiskajiem projektiem Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmai.

Saistībā ar neseno dīzeļdegvielas noplūdi Daugavā no Baltkrievijas LR Vides ministrijas un Iekšlietu ministrijas pārstāvji uzaicināti ziņojuma sniegšanai par piesārņojumu un pašreizējo situāciju Daugavas upē.

Par krīzes situāciju uz Latvijas – Krievijas robežas aicināti ziņot Finanšu ministrijas, Satiksmes ministrijas un Iekšlietu ministrijas, kā arī to padotībā esošo institūciju pārstāvji.

Latgales plānošanas reģiona LPR (pārstāv visas Latgales pašvaldības) sadarbības komisijā darbojas astoņi no 16 LPR attīstības padomes locekļiem: Andris Vaivods (Preiļu rajona), Andris Badūns (Krāslavas rajons), Janīna Jalinska (Daugavpils rajons), Juris Dombrovskis (Ludzas rajons), Monvīds Švarcs (Rēzeknes rajons), Regīna Kuļša (Balvu rajons), Juris Guntis Vjakse (Rēzeknes pilsēta) un Jānis Lāčplēsis (Daugavpils pilsēta).