Latgales pašvaldību vadītāji un darbinieki saņem ministrijas Gada balvas

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) gada balvu par ieguldījumu pašvaldību un līdz ar to visas valsts attīstībā saņems 20 pašvaldību darbinieki, tostarp 3 no Latgales.


Nominācijā par veiksmīgu partnerības principa piemērošanu investīciju piesaistē un apguvē pašvaldības teritorijas attīstībai ministrijas balva piešķirta Daugavpils rajona padomes un Daugavpils rajona Līksnas pagasta priekšsēdētājai Janīnai Jalinskai.

Nominācijā par daudzveidīgas un kvalitatīvas dzīves, izglītības un kultūras vides attīstības nodrošināšanu RAPLM balvu saņems Krāslavas rajona Dagdas pilsētas Tautas nama direktors Jāzeps Ornicāns.

Nominācijā par mūsdienīgu vadības principu ieviešanu pašvaldības darbībā un sociālā dialoga pilnveidi starp pašvaldības iedzīvotājiem – Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētājam, Preiļu rajona padomes priekšsēdētāja vietniekam un Preiļu rajona Līvānu novada domes priekšsēdētājam Andrim Vaivodam.

Ministrijas apbalvojums ir nodibināts, lai izteiktu atzinību pašvaldību darbiniekiem par būtisku ieguldījumu valsts stratēģisko mērķu īstenošanā, politiskās un ekonomiskās sistēmas pilnveidē, sociālo un kultūras jautājumu risināšanā, pakalpojumu sniegšanas iedzīvotājiem kvalitātes un efektivitātes paaugstināšanā, kā arī citiem nozīmīgiem darbiem.

Līdz maija sākumam RAPLM gada balvai bija pieteikti 56 pretendenti. Tos izvērtēja īpaša komisija, izvirzot laureātus, kuri saņems apbalvojumu. Nolikumā, kas reglamentē gada balvas piešķiršanas kārtību, noteikts, ka apbalvojumu var piešķirt ne vairāk kā 20 pašvaldību darbiniekiem par iepriekšējā gada vai vairāku gadu darba rezultātiem.

RAPLM gada balvas šogad tiek piešķirtas pirmo reizi. Tās svinīgā pasākumā pasniegs reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs. Papildus ministrijas Goda diplomam, laureāti saņems arī naudas prēmijas 250 latu apmērā.