Latgales pārstāvjiem Baltijas tūrisma izstādē “Daudzpusīgākais stends”

Sveicam visu Latgali ar atzinību lielākajā gada pasākumā tūrismā – izstādē “Balttour-2007”! Latgales stends atzīmēts kā interesants, atraktīvs un pievilcīgs stends un izpelnījās diplomu “Daudzpusīgākais stends”.


Visas trīs dienas (9.-11.februāris) pie Latgales stenda bija cilvēku plūsma, aktīvs darbs un informācijas apmaiņa.

Šogad Latgales stendā akcents tika likts uz sabiedrības un potenciālo tūristu informēšanu:
* rajoni bija sagatavojuši daudz dažādu izdales materiālu,
* trīs dienas stendā notika pēcpusdienas radiointervijas, ko Latgales Radio pārraidīja visai Latgales auditorijai, šādi ļaujot pat neklātienē uzzināt daudz vērtīgas informācijas,

* sadarbībā ar reģiona uzņēmējiem tika izgatavots un izplatīts īpašais “Lagale Travel Case” – koferītis, kurā ievietota visa Latgales oficiālā informācija. Šie koferīši tika nodoti ikvienam uzņēmumam izstādē, kurš varētu virzīt tūristus uz Latgali. (Šādi koferīši vēl tiks izplatīti Lietuvas tūrisma izstādē “Vivatour-2007” un, iespējams, Igaunijas izstādē.)

Tajā pat laikā, arī tradicionālās vērtības un kultūrvēsturiskais mantojums atrada savu izpausmes veidu Latgales stendā:

* tika demonstrētas video filmas par Latgali, atskaņotas Latgales tautasdziesmas, folklora
* stendā – kā jau ierasts – darbojās ķeramiķu (Olga un Valdis Pauliņš) atraktīvā darbnīca
* kā jaunums – amatnieces stendā rādīja kā top prievītes un jostas – uz īstām stellēm, turpat blakus arī ļoti plašā klāstā bija dažādu amatnieku ražojumi, ko demonstrēja amatniecības centrs,
* svaigi cepta maize, cepumi un Latgales pārtikas izstrādājumi bija arī nopērkami.

Latgales stendā blakus plecu pie pleca atradās arī mūsu lielākie reģiona uzņēmēji – Park Hotel Latgola (Daugavpils) un Atpūtas komplekss Rāzna (Rēzeknes rajons).

Kā pastāvīgi sadarbības partneri – Eiroreģions “Ezerzeme” – Latvijas direktoriāts, kuri reprezentēja INTERREG projektā veidotos velomaršrutus. INTERREG IIA projekta SĪ-050 (New Destiny) ietvaros stendā piedalījās Lietuvas partneri, kuri reprezentēja vienotu Baltijas Ezeru Zemes karti; Latgales reģiona tūrisma asociācija, kas reprezentēja projekta ietvaros izdoto materiālu “BEZ Reģiona notikumi”, kurš šogad tika apvienots ar Latgales un Rytu Aukštaitijas tūrisma informāciju.

Rajonu pārstāvji plaši reprezentēja savus īpašos un individuālos materiālus.

Izstādes noslēgumā, izvērtējot paveikto, Latgales stenda organizatoriskās grupas vadītājs Jānis Rutka izsaka pateicību Latgales pašvaldībām – par līdzdalību un finansiālu atbalstu; Latgales reģiona attīstības aģentūras (LRAA) un tūrisma informacijas centru kolēģiem – par aktīvu līdzdarbošanos, idejām un to realizāciju, garajām darba stundām, iecietību un sapratni; Valdim Labinskim un visam Latgales Radio kolektīvam – par informatīvu atbalstu.