Latgales Laiks: Lociku lidlauka dēļ nāksies ierobežot apbūves perspektīvas

Daugavpils teritorijas plānojuma grozījumu sabiedriskās apspriešanas laikā tika iesniegti 68 fizisku un juridisku personu priekšlikumi. Daugavpils domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta teritorijas plānotāja Inta Ruskule pastāstīja, ka galvenokārt tika ieteikts pārskatīt t.s. zaļās teritorijas, kurās nav atļauta būvniecība. Galvenokārt tās ir teritorijas pie Daugavas vai mežs.


Saņemts arī iesniegums no Romas katoļu baznīcas ar lūgumu rezervēt zemes gabalus Ruģeļos un Križos dievnamu būvniecībai nākotnē, un šis lūgums ņemts vērā.

Pēc iedzīvotāju lūguma 18. novembra ielā posmā starp Jelgavas un Strādnieku ielu mazstāvu apbūve tiks aizstāta ar jaukta tipa apbūves iespēju, proti, šajā rajonā varēs būvēt daudzstāvu ēkas. Saņemti vairāki priekšlikumi daudzstāvu apbūvei Esplanādē, Ruģeļos, Jaunbūvē, Forštatē, Križos un Vecstropos, piedāvājot būvēt celtnes līdz 30 stāvu augstumam. Inta Ruskule atzīst, ka Lociku lidlauka būvniecības dēļ nāksies ierobežot ēku stāvu skaitu lidmašīnu pacelšanās un nosēšanās teritorijā, tāpēc lidlauka apkaimē 30 stāvu mājas visdrīzāk netiks būvētas.

Iedzīvotāju iesniegtie priekšlikumi tiks ņemti vērā, izstrādājot teritorijas plānojuma grozījumus, ko veiks SIA “Arhis”.
Teritorijas plānojumu grozījumu izstrādei no Daugavpils domes budžeta tika piešķirti 46 000 latu.

Raksts publicēts sadarbībā ar laikrakstu “Latgales Laiks”