Krāslavas atklāts moderns bērnu rotaļu un atpūtas laukums

Īstenojot projektu „Rotaļu un atpūtas laukuma iekārtošana bērniem un ģimenēm draudzīgas vides veidošanai Krāslavā”, kas tapis Krāslavas novada domes sadarbībā ar Bērnu un ģimenes lietu ministriju, 14. septembrī Krāslavā atklāts jauns, moderns bērnu rotaļu un atpūtas laukums, informē projekta vadītāja Ināra Dzalbe.


Laukums atrodas pašā pilsētas centrā, Rēzeknes ielā 4. Projekta kopējās izmaksas ir aptuveni 14 tūkst. 710 lati. Ar Bērnu un ģimenes lietu ministrijas finansējuma palīdzību tajā uzstādīti bērnu rotaļu kompleksi ar slīdkalniņiem, kāpnītēm un tīkliem, karuselis, šūpoles un smilšu kaste. Laukuma piegādi un uzstādīšanu veikusi SIA „KSIL Baltic”, kuras piedāvātie modernie un drošie laukumi priecē bērnus daudzās citās Latvijas pilsētās. Krāslavas novada dome savukārt finansējusi laukuma seguma sagatavošanu, kā arī žoga, soliņu un atkritumu urnu uzstādīšanu un laukuma labiekārtošanu. Atsevišķi laukuma rotaļu elementi ir paredzēti 3-6 gadus, kā arī 7-12 gadus veciem bērniem.

Īpašs paldies par atbalstu projekta īstenošanā jāsaka Krāslavas novada domes vadībai, domes saimnieciskajai nodaļai un tās vadītājam Ē. Cauņam, Krāslavas novada būvvaldei, PII „Pīlādzītis”, Krāslavas Mākslas skolai, Krāslavas kultūras namam un jauniešu klubam „Krasts”.