Kai nūvierst kūksnis zuodzeibas?

Akceju sabīdreiba “Latvijas Valsts meži” slāgs īpierkuma leigumu ar AS “Falck apsargs” par patruliešonu, tai līcinoj paziņojums īpierkumu izraudzeibas biroja sātyslopā. Patruļām Latvejas valsts mežā ir profilaktisks raksturs, kab nūvārstu kūksnis zuodzeibas. Patruļu laikā “Falck apsargs” darbinīki meža ceļūs veiks mašīnu puorbaudi, kab puorsalīcinuotu, ka nanūtiek nalegālys darbeibas ar kūksni.


Trešdin, 1.augustā, vīnpadsmitūs Riezeknis rajona padūmis siežu zālī nūtiks Latgolas pluonūšonas reģiona atteisteibas padūmis siede, kuramā paradzāts diskutiet par ceļu izturiešonas struktūrvīneibu izvītojumu Latgolā. pošvaldeibu vadeituojus naapmīrinoj situāceja, kas izaveidojuse sokorā ar ceļu izturiešonas dīnestu optimizāceju, kas pirma vairuokim godim tika veikta tikai vīnā Latvejas reģionā – Latgolā i pēc reģiona vadeituoju dūmom nav sevi attaisnovusi.

Taišņi pēc pīcim mienešim – 28.decembrī – ekspluatācejā pluonūts nūdūt jaunū īšklītu ministrejas administratīvuo kompleksa kuormu. Lai gan kuorms byus pabeigts, īšklītu Ministreja i tuos padūteibā asūšuos īstuodis tic īzavuokt diveju mienešu laikā – ap febrāra beigom. vēl nav sakuortūti vaicuojumi par apsardzis sistēmu kuormā, par atslāgu i identifikācejas karšu izgotovūšonu, seifu puorvešonu i izvītūšonu, kai arī cyti saimnīciski vaicuojumi.