Jēkabpils piena kombināts pārdots lietuviešiem

“Latgales Laiks” jau informēja, ka Jēkabpils piena kombināts faktiski pārgājis Lietuvas uzņēmuma “Rokiškio sūris” īpašumā. Mūsu lasītāji ir satraukušies, vai tas nelabvēlīgi neietekmēs piena iepirkumu?


SIA “Jēkabpils piena kombināts” piena iepirkuma un realizācijas daļas vadītājs Aigars Spēks informēja, ka pie idejas par apvienošanos ar AS “Rokiškio sūris” tika strādāts pusotru gadu. Pašlaik lietuviešiem pieder 50,05% Jēkabpils kombināta kapitāla daļu. Direktora amatā paliek Arnis Zarinka. Uzņēmums saglabās ražotni un pat palielinās sortimentu. Pateicoties apvienošanai, paplašināsies noieta tirgus – produkcija tiks realizēta Lietuvas, kā arī Krievijas tirgū, jo ar to sadarbojas “Rokiškio sūris”.

A. Spēks pastāstīja, ka tagad radusies iespēja straujāk attīstīties un modernizēt gan ražotni, gan piena savākšanu. Uzņēmums gatavojas nomainīt autoparku, kā rezultātā samazināsies izdevumi un pieaugs iepirkuma cenas. Pēc apvienošanās uzņēmums kļūs stabilāks, jo “Rokiškio sūris” ir vislielākais piena koncerns Baltijā.

Jēkabpils kombināts plāno palīdzēt zemniekiem fermu rekonstrukcijā, būvniecībā, kā arī par izdevīgām cenām un uz izdevīgiem noteikumiem palīdzēt iegādāties kvalitatīva piena ražošanai nepieciešamās iekārtas. Uzņēmums jau ir kļuvis par garantu zemnieku saimniecībai kredīta saņemšanai jaunas fermas būvniecībai, notiek sarunas ar Madonas rajona zemniekiem.

Kā atzīmēja A. Spēks, Jēkabpils kombinātam problēmu ar piena naudas izmaksām nav bijis un nebūs. Pašlaik tiek izstrādāti biznesa plāni un projekti ES līdzekļu piesaistīšanai, jo uzņēmums ir ieinteresēts, lai sadarbības partneri – piena ražotāji, palielinātu apjomus.