Jauns projekts sabiedrības integrācijas veicināšanai Latvijā – „Pilsoniskas līdzdalības iespējas daudzkultūru sabiedrībā: no zināšanām līdz darbībai.”

Š.g. 28. novembrī Līvānu 1. vidusskolas telpās notika Izglītības attīstības centra (IAC) un partneru realizētā projekta „Pilsoniskas līdzdalības iespējas daudzkultūru sabiedrībā: no zināšanām līdz darbībai” (projekta nr. 2005/017-495-03-01/1-3/32) Latgales reģiona konference. Tās tēma – iepazīstināšana ar demokrātijas pamatjēdzieniem un mērķauditorijas vajadzību izpēte. Ievadkonferencē piedalījas pārstāvji no IAC, Līvānu 1. un 2. visdusskolas, NVA Preiļu filiāles, Līvānu pašvaldības, Daugavpils Vienības pamatskolas un Daugavpils J. Raiņa 6. vidusskolas, laikrakstiem „Latgales laiks” un „Lai top!”, muzeja „J. Raiņa māja Berķenelē”, Daugavpils Universitātes un Dienvidlatgales NVO atbalsta centra.


Projekta norises laiks ir no 2007. gada 1. novembra līdz 2008. gada 30. novembrim, projektu finansē Eiropas Savienība un Latvijas valsts. Projekta dalībnieki ir skolu pedagogi un administrācijas pārstāvji un vietējās sabiedrības pārstāvji, NVO. Projektā paredzētās galvenās aktivitātes: semināri par valsts un pilsoniskās sabiedrības darbības principiem, pilsoniskās līdzdalības aktivitātes pašvaldībās, konsultāciju braucieni, starpkultūru un pilsoniskās apguves programmas izstrāde, multiplikatoru sagatavošana un projekta noslēguma konference.

Projekta mērķi ir:
* Stiprināt saikni starp indivīdu un pašvaldībām, izglītības iestādēm, NVO, uzņēmējiem, medijiem, radot iespēju konstruktīvai informācijas apmaiņai;
* Vairot iedzīvotāju zināšanas, prasmes un pārliecību par spēju efektīvi sadarboties ar valsts un pašvaldību institūcijām, sniedzot savu ieguldījumu sabiedriskās dzīves uzlabošanā un piedaloties pilsoniskās līdzdalības akcijās;
* Sekmēt etnisko integrāciju un iesaistīt projektā skolas ar dažādu mācību valodu;
* Izstrādāt starpkultūru un pilsoniskās izglītības programmu, ieviest to skolu praksē;
* Stiprināt skolas kā pilsoniskas un starpkultūru izglītības centrus Latvijas reģionos;
* Paplašināt pilsoniskās izglītības speciālistu – multiplikatoru loku darbam ar dauidzveidīgām sabiedrības grupām.

Nākamā aktivitāte – zināšanu seminārs – Latgales reģionā ir paredzēta februārī. Tā notiks Daugavpils J. Raiņa 6. vidusskolā.

Sagatavoja:
Linda Vrubļevska
Dienvidlatgales NVO atbalsta centra
Informācijas sektora vadītāja
linda@nvoc.lv