Dzeramā ūdens sagatavošanas un atdzelžošanas komplekss Rēzeknē gandrīz pabeigts

SIA “Rēzeknes Ūdens” valdes priekšsēdētājs Gunārs Spradzenko preses pārstāvjus informēja, ka dzeramā ūdens sagatavošanas un atdzelžošanas komplekss Rēzeknē gandrīz pabeigts un testa režīmā darbību varētu sākt oktobra beigās.


2004. gadā uzsāktās projekta īstenošanas gaitā jau realizēta dzeramā ūdens sagatavošanas kompleksa ārējās elektroapgādes izbūve, ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšana un rekonstrukcija, tīklu uzturēšanai nepieciešamā aprīkojuma piegāde, neuzskaitītā ūdens patēriņa samazināšanas programma Rēzeknes pilsētā, kā arī aprīkojuma piegāde neuzskaitītā dzeramā ūdens samazināšanai pilsētā, bet nākamgad plānots pilnībā pabeigt notekūdeņu attīrīšanas iekārtu rekonstrukciju.
Jauno iekārtu jauda ir 12 tūkst. 500 kubikmetri diennaktī, un tās tiek celtas pēc mūsdienīgas, ekoloģiski drošas tehnoloģijas.

Attīrīšanas iekārtu tehnoloģiskās iekārtas darbosies automātiskajā režīmā, un tās vadīs ar datoru. Iekārtas atzītas par vienām no labākajām ne tikai Eiropā, bet arī pasaulē. Projekta kopējās izmaksas ir ap 10 miljoniem latu.

Būvniecības darbus veic ģenerālā būvuzņēmēja Dānijas būvfirmas AS “Per Aarsleff” apakšuzņēmēji SIA “Vesta ABM”, Lietuvas kompānija „EKRA” un Rēzeknes uzņēmums “Komunāls R”.