Briģos aizvadīti Pilngadības svētki

Vasaras izskaņā Pilngadības svētkus atzīmēja 11 Briģu pagasta jaunieši.


Lai uzmundrinātu un atbalstītu svētku gaviļniekus, kā arī dotu savu svētību jaunajā dzīves posmā, kopā bija sapulcējušies ne tikai daudzie draugi, vecāki, pašvaldības parstāvji, bet arī varenie Olimpa dievi.
Visuvarenais Zevs ierosināja pārbaudīt jauniešu apgūtās prasmes un zināšanas. Dieviete Gera – mājas pavarda sargātāja interesējās, kas ir dzīves jēga. Skaistuma dievieti Afrodīti interesēja, ko meitenes visaugstāk vērtē vīriešos un jaunekļi sievietēs. Zināšanu dieviete Afīna organizēja viktorīnu „Erudīts” , bet darba un amatniecības dievs Gefests vēlēja jauniešiem dzīvē nodarboties ar sev tīkamu darbu un radīt skaistumu apkārt. Jautrības dievs Dionīs visus jauniešus uzaicināja uz deju, Prometejs dāvināja uguns liesmiņu, ar kuru pilngadnieki aizdedzināja simboliskās aizsargājošās sveču liesmiņas. Daudz skaistu un uzmundrinošu novēlējumu jauniešiem adresēja Briģu pagasta padomes parstāvis, pirmā skolotāja, vecāki un viesi.
Visiem gaviļniekiem pašvaldība bija sarūpējusi piemiņas veltes un saldo parsteigumu – divas tortes, kuras jaunieši draudzīgi sadalīja visiem klātesošajiem. Jaunieši uz kopīgu deju aicināja savus vecākus, bet gaviļnieku vārdā dzejoli veltītu māmiņām nolasīja Nataša Zakatova. Viktorija Korņejeva visiem klatesosajiem uzdāvināja lirisku dziesmu un notika jautra loterija.