Berķenelē atklāj grenlandiešu mākslas izstādi „Kvadrofonija”

20. jūlijā plkst. 13.00 J. Raiņa mājā Berķenelē (Daugavpils rajons, Kalkūnes pagasts) atklāja grenlandiešu mākslas izstādi „Kvadrofonija”.


Izstāde ir atceļojusi no Dānijas, to atvedis Latvijā nu jau labi pazīstamais Grenlandē dzīvojošais fotogrāfs Ivars Sīlis, kuram Madona ir dzimtā puse. Izstāde „Kvadrofonija” piedāvā unikālu iespēju iepazīt eksotisko Grenlandi fotogrāfijās un mākslas darbos četru mākslinieku, kurus savstarpēji vieno arī ģimenes saites, skatījumā: Ivars Sīlis iepazīstinās ar savu jaunāko fotogrāfiju izlasi no Dienvidgrenlandes, viņa dzīvesbiedre māksliniece Aka Hēge izstādīs akvareļus un pasteļus, meita Bolatta – gleznas, dēls Inuks – figūriņas un nelielus konceptuālus darbus.

I. Sīlis jau vairākkārt ir viesojies Latvijā ar savām fotoizstādēm un aizraujošajiem stāstījumiem par Grenlandi, kā arī piedalījies savu latviešu valodā izdoto grāmatu atvēršanas svētkos.

No 3. līdz 30.jūnijam izstāde viesojās Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā, no 20. jūlija līdz 24. augustam tā mājos Daugavpils rajonā J. Raiņa mājā Berķenelē, bet pēc tam tā ceļos tālāk un rudenī būs skatāma Rīgā.