Apstiprināts Latgales teritorijas plānojums

3.oktobrī Preiļos Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē apstiprināts Latgales plānošanas reģiona teritorijas plānojums 2006.-2026. gadam. Latgales plānošanas reģions un Latgales reģiona attīstības aģentūra izsaka pateicību visiem ekspertiem, pašvaldību, valsts iestāžu, citu sociālo partneru vadībai un speciālistiem par ieguldījumu Latgales plānošanas reģiona teritorijas plānojuma izstrādes procesā.


Dokuments pieejams Latgales reģiona portālā Latgale.LV: Latgales plānošanas reģiona teritorijas plānojums.

Jau iepriekš ziņots, ka 17.septembrī Nacionālā reģionālās attīstības padome reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Aigara Štokenberga vadībā akceptēja Latgales plānošanas reģiona teritorijas plānojumu un dokuments tika izvirzīts uz apstiprināšanu LPRAP.

Latgales plānošanas reģiona teritorijas plānojumā noteiktas četras prioritātes – reģiona konkurētspējas palielināšana, reģiona infrastruktūras un tūrisma attīstība un reģiona institucionālās kapacitātes palielināšana.

Plānojumā uzsvērta pamat infrastruktūras sakārtošana un modernu informācijas tehnoloģiju attīstība, kā arī kultūras mantojuma un kultūrvēsturisko vērtību saglabāšana. Tāpat būtiska ir darbaspēka konkurētspējas paaugstināšana, nodrošinot izglītības un darba tirgus prasību sabalansēšanu, līdzvērtīgu nodarbinātības iespēju radīšanu, samazinot atstumtību un nevienlīdzību.