Akcijai „Skolas soma” Latgalē saziedoti 256 lati

No šā gada 6.jūnija līdz 1.augustam labdarības akcijai „Skolas soma” kopumā saziedoti 14560,55 lati, dodot iespēju 416 bērniem no trūcīgām ģimenēm iegādāties skolai nepieciešamās lietas.


Šos un pārējos akcijai saziedotos līdzekļus trūcīgās, daudzbērnu ģimenes un ģimenes, kuras audzina viens no vecākiem, saņems augusta beigās, labdarības akcijai noslēdzoties.
Nepilnu divu mēnešu laikā akcijai saziedoti 3232 lati, ziedojumu kastītēs RIMI lielveikalos un hipermārketos 9916,05 lati, Talsu novada fonda rīkotajos ziedojumu piesaistes pasākumos 675 lati, Madonas novada fonda rīkotajos pasākumos 341 lats, Latgales skolu atbalsta fonda „Veronika” rīkotajos pasākumos 256,5 lati, Alūksnes novada rīkotajos pasākumos 256 lati, un Valmieras novada fonda rīkotajos pasākumos – 15 lati.

Lai palīdzētu mazajiem skolēniem sākt skolas gaitas, akcija turpināsies līdz augusta beigām. Ziedot aicinām: Latgalē – Skolu atbalsta fonds „Veronika”, savukārt visā Latvijā šai akcijai var ziedot RIMI veikalu ziedojumu kastītēs.

Latvijā ir daudz ģimeņu ar skolas vecuma bērniem, īpaši reģionos, kuras dzīvo uz nabadzības sliekšņa. Labklājības ministrijas aprēķini liecina, ka nabadzības risks Latvijā ir būtiski palielinājies ģimenēm ar bērniem, kurus uztur tikai viens apgādnieks, lielākoties – sievietes un 40% vienas personas mājsaimniecību ir pakļautas nabadzības riskam. Vēl joprojām salīdzinoši lielam nabadzības riskam ir pakļautas daudzbērnu ģimenes, kurās ir divi pieaugušie ar trīs un vairāk bērniem.

Aptaujāto ģimeņu pārstāvji aprēķināja, ka izdevumi skolas gaitu sākšanai vienam bērnam izmaksā vismaz 100 latu. Tomēr iztikas minimums šā gada aprīlī Latvijā bija 129,05 lati, vidējā alga 2006.gada decembrī Vidzemē bija 288 lati, Kurzemē 303, Zemgalē 319 un Latgalē – 260 lati. Tuvojoties mācību gadam, daudzu nepilnu vai daudzbērnu ģimeņu vecākus pārņem izmisums par to, kā lai sagādā visu mācībām nepieciešamo.

Lai palīdzētu maznodrošinātām ģimenēm, pagājušogad ar ziedotāju atbalstu un atsaucību akcijas ietvaros dāvanu kartes 25 latu apmērā skolas piederumu iegādei saņēma 577 bērni (akcijai tika saziedoti 14 437,2 lati). Šo palīdzību saņēma skolēni Talsu novadā, Valmieras novadā, Lielvārdes novadā, Madonas novadā, Alūksnes novadā, Aucē, Ventspilī, Rīgā, Ķekavā, Salaspilī un Baldonē.

Palīdzēsim arī šogad bērniem izjust skolā iešanas prieku! Svētku sajūtu un atbalstu varam sniegt daudzām trūcīgām, nepilnām ģimenēm un daudzbērnu ģimenēm daudzviet Latvijā.