Aizvadīti Zilupes pilsētas svētki

Zilupes tautas namā tika svinēti pilsētas svētki. Šogad tie bija īpaši, jo, gatavojoties svarīgajam notikumam, tautas namā veikti plaši remontdarbi: jaunu veidolu ieguvusi mazā un lielā aktu zāle, kā arī skatuve, par ko lielais paldies jāsaka Zilupes novada domei un tās priekšsēdētājam Oļegam Agafonovam.


Pilsētas svētku prieksvakarā jauni tērpi tika šūdināti trim pašdarbības kolektīviem – slāvu dziesmu ansambļa (vad. Vera Doreiko-Sinkeviča), estrādes deju studijas «Impulss» (vad. Heidi Heinaste) un meiteņu vokālā ansambļa dalībniekiem.
Ar apsveikumiem pilsētas svētkos bija ieradušies vairāki kaimiņu pašvaldību pārstāvji no Nirzas, Lauderiem, Ludzas rajona padomes priekšsēdētājs Jurijs Dombrovskis, kā arī tālāki viesi – Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs un Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs, novadnieks Jānis Mežeckis un Saeimas deputāts Ivans Ribakovs.

Svētku koncerta priekšnesumi mijās ar apsveikumiem un Zilupes vietējo iedzīvotāju godināšanu, piešķirot dažādas nominācijas – «Sakoptākā māja», «Lielākā ģimene» (izaudzināti 14 bērni), «Nopelniem bagātais darbinieks», „Ilgdzīvotājs”, Zelta kāzu gaviļnieks un citi. Uz jaunās skatuves izskanēja svētku koncerts, kuru bija sagatavojuši Zilupes pašdarbnieki. Zilupiete Antoņina Jakovenko bija sacerējusi vārdus un pati izpildīja divas dziesmas veltītas pilsētai.

Par savu dzimto pilsētu dziedāja krievu dziesmu ansambļa dalībnieces. Uzstājās sākumskolas bērnu koris, vokālais ansamblis „Fortūna”, skolotāju ansamblis „Vdohnoveņije”, balles deju studijas „Sārtās buras” dalībnieki (vad. Aleksandrs un Tatjana Rutki). Visus pārsteidza Mūzikas un mākslas skolas heriogrāfijas nodaļas audzēkņu lieliskais priekšnesums (vad. Oksana Štrauha). Svētku koncertu noslēdza Zilupes pilsētas himna. Notika krāsaina uguņošana, bet vēlāk svētku dalībnieki varēja izlustēties jautrā ballē.