Latgales stends novērtēts ar atzinības diplomu

Starptautiskā tūrisma gadatirgus “BALTTOUR 2006” Latgales stendā – jaunākās informācijas tehnoloģijas un modernākā Latgales mūzika!


11. februārī izstādes apmeklētāji Latgales stendā varēja tikties ar šobrīd visā Latvijā populāro grupu “Borowa MC”, kas uzvarējusi nu jau vairākās gada mūzikas aptaujās. Arī izstādes “Balttour 2006” apmeklētāji varēja klātienē piedalīties improvizētā Latgales mūzikas festivālā, kas uz vairākām stundām radīja īpašu noskaņu visā Ķīpsalas izstāžu kompleksā.

Savukārt izstādes nākamajā dienā, 12. februārī, apmeklētājus priecēja vēl viens jaunās latgaliešu mūzikas pārstāvis daGunči ar grupu “Bez PVN” – atkal izstādes viesiem bija iespēja dzirdēt latgaliešu dziesmas. Pēc tam sekoja vēl vienas tradīcijām bagātas Latgales mūziķu grupas “Laimas Muzykanti” prezentācija. Grupa dibināta 1995. gadā, un tās muzicēšanas stilu amplitūda svārstās no akustiskas kokļu un XIX gs. beigu lauku ballīšu mūzikas līdz pasaules mūzikai un etnorokam, taču neatņemama šī skanējuma sastāvdaļa un pamats noteikti ir latgaliešu tautasdziesma.

Latgaliešu laipnība, atvērtība un nemākslots dzīvesprieks saistīja izstādes dalībniekus, jo Latgales stends patīkami atšķīrās no pārējiem. Dažādi nelieli pārsteigumi, muzikālas prezentācijas un mūziķu autogrāfi, te pat arī keramiķis (Valdis Pauliņš) parāda, kā no māla pikas dzimst Latgales podniecības šedevri. Protams, ir arī informācija par katru Latgales rajonu – dabu, tūrisma objektiem, viesu namiem, izklaides iespējām… To visu varat atrast arī jūs, ja apmeklēsiet Latgales tūrisma informācijas portālu www.turisms.latgale.lv – šobrīd modernāko reģionālo tūrisma informācijas datu bāzi, kas piedāvā vispilnīgāko informāciju par tūrisma objektiem Latgalē.

Jāpiemin, ka šogad Latgales stends tapa sadarbībā ar informācijas dienestu 1188 (modelis “Mūsdienīgs un operatīvs informācijas avots par tūrismu Latgalē”), izstādes apmeklētājiem tika dota iespēja piedalīties “sms” akcijā – starp pareizo atbilžu īpašniekiem tiks izlozēta iespēja divām personām pavadīt nedēļas nogali kādā no Latgales viesu mājām.

Kopā ar Eiroreģionu “Ezeru zeme” tika piedāvāta jauna tūrisma ideja ar nosaukumu “Baltijas ezeru zeme” – ezeriem bagātākais apvidus Baltijā (Aukštaitija Lietuvā, Latgale Latvijā un daļa Vitebskas apgabala Baltkrievijā). Divu nākamo gadu garumā paredzēts apjomīgs aktivitāšu kopums ar spēcīgu atbalstu saziņas līdzekļos un plašu izdales materiālu klāstu.

Latgales reģiona tūrisma asociācijas Valdes priekšsēdētājs Jānis Rutka pateicas visiem izstādes organizētājiem: “Paļdis visim, kas paleidzieja ar padūmu, idejom un lobu vuordu; pošvaļdeibom i vadeituojim, kas snīdze atbolstu gon finansiali, gon materiali, gon morāli; Latgolys TICu darbinīkim, kas uzturāja kuorteibā stendu, daļeja materiālus; Latgolys pošvaļdeibu delegacejai i atseviškim puorstuovim, kas zīdova laiku i atbrauce iz izstuodi, lai byutu kūpā ar myusim; paļdis visim, kas smaideja i juta leidza myusu muzykantim! Taipoš ari tīm, kas paleidzieja organizēt šū pasuokumu gon šofereišim, gon meistarim, gon muokslinīkim… Apsveicu Jyus vysus ar tū, ka Latgolys stends šūgod ir apbolvuots ar eipašu atzineibas diplomu: “”Galantākais stends Starptautiskajā tūrisma izstādē Balttour’2006″!”

Uzzini tradicionālo Latgali, iepazīsti moderno Latgali, novērtē dāsno Latgali!
jeb
Vasals Latgolā!