Latgales reģions piedalās izstādē “Reģionālā attīstība Latvijā 2006”

No 20.-22.aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiek Nacionālā attīstības plāna sabiedriskās apspriešanas noslēguma pasākums – konferenču forums un izstāde “Reģionālā attīstība Latvijā 2006”. Izstādi organizē Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) sadarbībā ar “SEB Unibanka”.


Kā iepriekš uzsvēris reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Māris Kučinskis – šāds vērienīgs pasākums, kurā piedalās visi Latvijas reģioni un iepazīstina ar saviem sasniegumiem un nākotnes plāniem, tiek organizēts pirmo reizi.

RAPLM valsts sekretāre Ilze Kukute informēja, ka izstādē reģioni iepazīstinās ar to sasniegumiem, taču lielākais uzsvars tiks likts uz to nākotnes attīstības plāniem, perspektīvām un jaunajām idejām. “Veidosim Latviju!” – tāds ir izstādes galvenais motīvs. “Tas izsaka izstādes mērķi – parādīt sasniegto valsts reģionos un ikviena iedzīvotāja izaugsmes iespējas Latvijā, iedrošinot noticēt savām spējām, mudinot rīkoties un īstenot ieceres, kā arī parādīt valsts ieinteresētību cilvēka labklājības kāpumā”, uzsvēra RAPLM valsts sekretāre Ilze Kukute, kā arī pauda cerību, ka šis reģionu saiets varētu kļūt par tradīciju un reģioni ik gadus varētu kopīgi organizēt šādu izstādi.

Arī Latgales reģiona attīstības aģentūra, Latgales reģiona pašvaldības, uzņēmumi, organizācijas, tirgotāji un amatnieki piedalās reģionālās izstādes darbā un rūpējas par Latgales reģiona panākumu atspoguļojumu izstādes laikā.

Sniedzam nelielu fotoieskatu izstādes darbā un aicinām apmeklēt izstādi vēl tikai sestdien.