Latgales reģiona attīstības aģentūra veidos publiski pieejamu interneta piekļuves punktu tīklu Latgales reģionā

Šī gada 21. septembrī Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF) vadības komitejā ir apstiprināts Latgales reģiona attīstības aģentūras (LRAA) projekts „Publisko Interneta punktu izveide Latgales reģionā”.


Šis projekts sadarbībā ar Latgales pašvaldībām tika izstrādāts un iesniegts ERAF atklātajā projektu konkursā pagājušā gada nogalē un atklāto projektu konkursā pēc ilglaicīgas administratīvās un tehniskās kvalitātes izvērtēšanas ir saņēmis visaugstāko novērtējumu, apstiprināto sarakstā ierindojoties 1. vietā.

Projekta mērķis ir paaugstināt informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izmantošanu Latgales reģionā veicinot informācijas sabiedrības veidošanu un sekmējot līdzsvarotu reģiona attīstību. Projekta kopējās izmaksas sastāda 530 000 LVL, no kuriem 75% ir ERAF finansējums, 15% valsts finansējums un 10% Latgales pašvaldību līdzfinansējums.

Ar nepieciešamo datortehniku un interneta pieslēgumiem tiks aprīkots 151 punkts visā Latgales reģionā – Daugavpils, Rēzeknes, Krāslavas, Ludzas, Balvu un Preiļu rajons, kā arī Daugavpils un Rēzeknes pilsētās, tie būs pieejami Latgales bibliotēkās, mācību iestādēs, pašvaldību ēkās u.c.. Tiek plānota arī bezvadu interneta uzstādīšana. Publiski pieejams internets nodrošinās iedzīvotājam iespēju ātri iegūt un nosūtīt informāciju izmantot mūsdienīgākās datu un balss pārraides tehnoloģijas.

Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs personīgi izsaka pateicību visiem Latgales pašvaldību vadītājiem, speciālistiem LRAA darbiniekiem un ekspertiem, kas snieguši savu atbalstu un ieguldījumu projekta izstrādē.