Latgales plānošanas reģionā uzsāk darbu reģionālais Eiropas Savienības Struktūrfondu informācijas centrs

Latgales reģiona attīstības aģentūra ir uzsākusi projekta „Latgales plānošanas reģiona Eiropas Savienības Struktūrfondu informācijas centra izveide” ieviešanu.


Projekts tiek realizēts Eiropas Sociālā fonda Nacionālās programmas ietvaros.
Projekta „Latgales plānošanas reģiona Eiropas Savienības Struktūrfondu informācijas centra izveide” vispārējais mērķis ir veicināt informācijas pieejamību par ES struktūrfondiem un sekmēt mērķa grupu un sadarbības partneru aktīvu līdzdalību ES struktūrfondu projektu sagatavošanā un ieviešanā. Centrs aptvers Latgales plānošanas reģionu un darbosies kā vienots informācijas punkts par ES struktūrfondu jautājumiem.

Šīs nacionālās programmas ietvaros izveidotais centrs savu darbību uzsāks specifiski koncentrējoties uz informēšanas un konsultāciju pakalpojumiem par Eiropas sociālo fondu.
Projekta īstenošanas gaitā plānots izveidot sadarbības tīklu ar Latgales reģiona pašvaldībām, uzņēmējiem, NVO, izglītības iestādēm, NVA reģionālajām pārstāvniecībām, LAD, rajona un vietējiem plašsaziņas līdzekļiem u.c. sadarbības partneriem.
Projekta ieviešanas rezultātā līdz 2006.gada 31.decembrim, mērķa grupām Latgalē tiks organizēti informatīvie semināri. Reizi mēnesī tiks sagatavotas ziņu lapas par aktuālajiem jautājumiem ES struktūrfondu, īpaši Eiropas Sociālā fonda līdzekļu piesaistes un izlietojuma jomā, tai skaitā par aktuālajiem pieteikšanās termiņiem un apstiprinātajiem projektiem.

Visa aktuālā informācija par centra darbību un tā veiktajām aktivitātēm būs pieejama atsevišķā sadaļā Latgales reģiona attīstības aģentūras māja lapā: LATGALE.LV

Informāciju sagatavoja:
Ināra Krūtkrāmele
Oskars Zuģickis
Latgales reģiona Attīstības aģentūra
ES Struktūrfondu informācijas centrs
Tālr: 54 21211; 54 28111
E-pasts: inara.krutkramele@latgale.lv; oskars.zugickis@latgale.lv