INTERREG IIIA projekta SII-050 Projekta vadības grupas sanāksme

7.novembrī Utenā notika projekta „Jauna tūrisma galamērķa veidošana apvienojot Latgales un Rytu Aukštaitijas pierobežas piedāvājumu” sadarbības partneru informatīvais seminārs.


Seminārā piedalījās Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA), Latgales reģiona tūrisma asociācija, Eiroreģiona „Ezeru zeme” Latvijas un Lietuvas direktoriāti, Ignalinas AES reģiona attīstības aģentūra un Utenas apriņķa priekšnieka pārvalde, sabiedrisko attiecību un veicināšanas stratēģijas izstrādātāji SIA „Lowe Age”.

Semināra gaitā projekta vadītājs Jānis Rutka pastāstīja par paveikto projekta ietvaros, par uzņēmēju apmācībām un konsultācijām, kā arī rosināja novembra beigās organizēt pieredzes apmaiņas braucienu, kura laikā Latvijas un Lietuvas uzņēmēji varētu piedalīties kopīgās lekcijās, tādējādi sekmējot un stimulējot uzņēmējus uz sadarbību.

Sabiedrisko attiecību un veicināšanas stratēģijas izstrādātāji SIA „Lowe Age” iepazīstināja semināra dalībniekus ar pētījumu par pašreizējo tūrisma attīstību Baltijas ezeru zemē un iespējamajiem darbības virzieniem, veidojot vienotu ceļujumu galamērķi.

Projekta koordinators Jānis Veips iepazīstināja ar darba gaitu pie informatīvās sistēmas izveides. Lai risinātu Aukštaitijas datu bāzes izveides jautājumu un informācijas apstrādes norisi portālā, tika nolemts tikties ar Aukštaitijas TIC darbiniekiem.

Tāpat semināra laikā tika izrunāti arī citi ar projekta aktivitāšu ieviešanu saistītie jautājumi, īpašu uzmanību pievēršot gatavošanās procesam tūrisma izstādēs un gadatirgos un Baltijas Ezeru Zemes pārstāvniecībai tajās.

J.Rutka, projekta vadītājs
Jautājumus un ieteikumus sūtiet uz e-pastu janis.rutka@latgale.lv,
tel. 28661925