Atzinības raksts Latgales plānošanas reģiona mērogā

Kopš 10. augusta „Latgales plānošanas reģions” ir pilntiesīga juridiska persona, tas kļuva iespējams saistībā ar izmaiņām LR Reģionālās attīstības likumā. Līdz tam LPRAP bija Latgales pašvaldību vadītāju koleģiāla vienība ar konsultatīvām un plānošanas dokumentu izstrādes pārraudzīšanas tiesībām, bet tagad sakarā ar juridiskā statusa iegūšanu pakāpeniski tiek nostiprinātas reģionu pozīcijas nacionālā līmenī.


23.augustā Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes (LPRAP) sēdē tika izskatīts jautājums par Īpaši atbalstāmo teritoriju statusa piešķiršanas procedūru Latgales pašvaldībām 2007-2009.gadā. Ņemot vērā Nacionālās reģionālās attīstības padomes apstiprināto metodiku, īpaši atbalstāmās teritorijas statusu Latgalē piešķir plānošanas reģiona attīstības padome. Pamatojoties uz šo metodiku īpaši atbalstāmo sarakstā tiek ieskaitītas visas Latgales pašvaldības, izņemot republikas nozīmes pilsētas (Daugavpils un Rēzekne).

Kā arī LPRAP sēdē tika apstiprināts Nolikums par Atzinības raksta nodibināšanu, lai pateiktos darbiniekiem un kolektīviem par nozīmīgiem sasniegumiem Latgales reģiona tautsaimniecības, izglītības un zinātnes, kultūras, sporta un pašvaldības pārvaldes jomā.

Tuvāk ar Nolikumu var iepazīties Latgales reģiona portālā www.latgale.lv. Atzīmēsim, ka izvirzīt kandidatūras uz šāda apbalvojuma piešķiršanu varēs jebkura Latgales pašvaldība.

Informāciju sagatavoja:
Juris Viļums
LRAA projektu vadītājs
26393531
jureits@latgale.lv


Latgales plānošanas reģiona Atzinības raksta

N O L I K U M S

1. Lai izteiktu atzinību par sasniegumiem Latgales reģiona tautsaimniecības, izglītības un zinātnes, kultūras, sporta, politikas un pašvaldības pārvaldes jomā darbiniekiem vai kolektīviem, Latgales plānošanas reģions nodibina Latgales plānošanas reģiona Atzinības rakstu (tālāk tekstā – “Atzinības raksts” ).

2. Atzinības raksta apbalvošanas komisijas pienākumus pilda Latgales plānošanas reģiona attīstības padome (LPRAP).

3. Ar Atzinības rakstu apbalvo pēc vietējās pašvaldības padomes, pilsētas domes vai rajona padomes motivēta rakstiska ierosinājuma.

4. LPRAP iesniegtos ierosinājumus izskata divu mēnešu laikā no to iesniegšanas dienas. Atzinības rakstu piešķir ar plānošanas reģiona padomes priekšsēdētāja rīkojumu, pamatojoties uz LPRAP lēmumu, vienlaikus nosakot, kura no amatpersonām pasniegs apbalvojumu.

5. Atzinības rakstu ir tiesīgi pasniegt: Latgales plānošanas reģiona priekšsēdētājs, priekšsēdētāja vietnieks vai pilnvarota persona, kā arī plānošanas reģiona padomes locekļi. Atzinības raksta pasniegšanai jānotiek svinīgos apstākļos.

6. Personai, kurai atzinības raksts ir jau vienreiz piešķirts, to var piešķirt atkārtoti ne agrāk kā pēc trim gadiem.

Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes
priekšsēdētājs J.Lāčplēsis