Rēzeknes vadība tikās ar Satiksmes ministru

Trešdien, 23. septembrī, Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks pilsētas attīstības un investīciju jautājumos Aleksejs Stecs tikās ar Latvijas Republikas Satiksmes ministru Tāli Linkaiti, lai pārrunātu mobilitātes un sabiedriskā transporta infrastruktūras attīstības potenciālu.

Tikšanas laikā tika pārrunāta iespēja saņemt Satiksmes ministrijas atbalstu, kas ļautu samazināt grants ceļu apjomu pilsētas teritorijā, tā samazinot arī putekļu apjomu pilsētas nomales teritorijās. Tālis Linkaitis gan norādīja, ka nākamajā budžetā ceļa fondu palielinājums netiek plānots. Tāpat arī tika apspriesti jautājumi, kas skar nākama plānošanas perioda no 2021. līdz 2027. gadam mērķu un prioritāšu noteikšanu ceļu infrastruktūras jomā.

“Satiksmes ministrs izteica vēlmi ieklausīties un sadarboties, lai uzlabotu Rēzeknes ceļu infrastruktūru un sabiedriskā transporta tīklu, ņemot vērā Rēzeknes pilsētas labo praksi videi draudzīga sabiedriskā transporta projekta īstenošanā. Kā arī tika apspriesti jautājumi, kas skar nākama plānošanas perioda 2021.-2027. mērķu un prioritātes noteikšanu ceļu infrastruktūras jomā ” apliecināja Aleksejs Stecs.

Pēc tikšanās domē Tālis Linkaitis devās uz Rēzeknes tehnoloģiju akadēmiju, lai piedalītos informatīvajā pasākumā “Elektromobilitāte Latvijā: potenciāls un realitāte”, pēc kura paredzēts izmēģinājuma brauciens „Rēzeknes Satiksme” elektroautobusā.