LPR aizvadīta “Ēnu diena 2020”

Š.g. 12. februārī ikvienam skolēnam bija iespēja ņemt dalību Junior Achievement karjeras izglītības programmā Ēnu diena 1. – 12. klašu audzēkņiem, kuras laikā skolēniem bija iespēja iepazīties ar kādu viņiem interesējošu profesiju un vairāku stundu garumā vērot tās darba ikdienu.

Šogad ēnotājus ar dažādām profesijām iepazīstināja 1695 ēnu devēji no visas Latvijas, kopumā piedāvājot 10450 vakances. 

Latgales plānošanas reģionā (LPR) ēnotājiem bija iespēja iepazīties ar profesiju – remigrācijas koordinators. Šo iespēju izmantoja 2 jaunietes – Irēna Tumanovska no Daugavpils 10. vidusskola un Milāna Ševernoviča no Daugavpils Vienības pamatskolas. Dienas gaitā meitenes iepazinās ar koordinatores Astrīdas Leščinskas darba specifiku un ikdienu, Latgales plānošanas reģiona kolēģiem un administrācijas vadītāju Ivetu Maļinu-Tabūni!

Izsakām pateicību ēnām par aktīvo līdzdalību un ciemošanos LPR!      

Skolēnu lielo interesi par Ēnu dienu atspoguļo portālā www.enudiena.lv reģistrētais skolēnu skaits, šogad tie jau ir 43 278 potenciālo ēnotāju. Vislielāko interesi izrādījuši ēnotāji no Jelgavas Valsts ģimnāzijas, Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas un Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas. Aktīvākās pilsētas un novadi pēc ēnotāju pieteikumu skaita šogad – Rīga, Mārupe, Jelgava, Daugavpils un Liepāja.

Ēnu dienas mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Darba devējiem savukārt tā ir laba iespēja veidot sava uzņēmuma atpazīstamību un piesaistīt nākamos kolēģus.