Kapelas “DZIGA” CD “Gostūs”

Kapela “DZIGA”

Kapelas “DZIGA” radošajā daiļradē 2018. gads ir īpašs, jo gada beigās nāks klajā kapelas “DZIGA” septītais tautas mūzikas CD “Gostūs”, kas iekļaus vienpadsmit latviešu, latgaliešu un dažu citu Eiropas valstu tautu kadriļu melodijas.

 Dzigas kapela, kopš tās dibināšanas 1992. gadā, iekļaujas to kolektīvu pulkā, kuri ne tikai producē folkloru koncertos un dažādos pasākumos, bet arī paši aktīvi piedalās muzikālās folkloras vākšanā, apzināšanā un tās popularizēšanā, kā rezultātā, ieskaņojot savā interpretācijā, mūzikas CD.

Piecu gadu griezumā, kopš ieskaņots pēdējais kapelas “Dziga” CD “Gotovs”, kapela “Dziga” ir uzkrājusi jaunu muzikālo materiālu. Rēzekne ir daudznacionāla pilsēta, arī diska repertuārs sakārtojās no latgaliešu un kaimiņu tautu tautas mūzikas “pērlēm”, vienpadsmit kadriļu melodijas, kas attaisnojas CD nosaukumā “Gostūs”. Muzikālo materiālu kapela ir “apspēlējusi” koncertos un dažādos ar tradicionālo kultūru saistītos pasākumos un tādējādi izkristalizējās interesantākais, spilgtākais, stilistiski dažādākais muzikālais materiāls, kuru bija vērts ieskaņot.

Jaunais CD ir būtiski svarīgs ne tikai kā apliecinājums kapelas radošai darbībai, varēšanai un jaunrades procesu veicināšanai, tas ir būtisks kā liecība šā laika kapelas skanējumam, daudznacionālās muzikālās folkloras dokumentēšanai un popularizēšanai, kā arī apliecinājums Rēzeknes folkloras kolektīvu mērķtiecīgai un kvalitatīvai darbībai folkloras pētniecībā, dokumentēšanā un popularizēšanā.

Jaunais kapelas “Dziga” CD “Gostūs” ir kļuvis iespējams, pateicoties pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” Mazo kultūras un tūrisma projektu (Līguma nr.3.46/7) finansējumam 2018. gadā.

Projekta vadītāja Inga Žirgule, Tālr.:+371 29473700, E-pasts: inga.zirgule@gmail.com