Latgales plānošanas reģions sveic Latvijas Republikas proklamēšanas 99.gadadienā!

Tuvojoties Latvijas Republikas proklamēšanas 99.gadadienai, Latgale ir ienākusi Rīgā, pašā tās sirdī – Sv. Pētera baznīcā, kur 15.novembrī tika atklāta fotogrāfiju izstāde “Latgales veltījums Latvijai”, kas apskatāma līdz 2017. gada 11. decembrim.

Daļa izstādes veltīta Latgales ainavai, tomēr ekspozīcijas apmeklētāji var ne tikai priecāties par Latgales dabas skaistumu un sociālas ievirzes foto darbos sajust reģionā dzīvojošo cilvēku sirsnību. Ar portreta palīdzību, kas ir ne tikai visvecākais, bet arī pats sarežģītākais žanrs fotomākslā, tiek atklātas Latgales cilvēku īpatnības, paražas, tikums, tradīcijas un rakstura īpašības.

Ideja par Latgales cilvēku iemūžināšanu pieder Preiļu fotomāksliniekam Igoram Pličam un tā radās līdz ar sarunām par Latgales kongresa simtgadi – tas bija sākums unikāla fotoalbuma veidošanai, kurā tika iekļautas fotogrāfijas no visiem Latgales novadiem.

Neskaitāmie Latvijas fotomeistari ieskatījās novada lielākajā vērtībā – Latgales ļaudīs, viņu dzīvesveidā un saskarsmē ar Dievu, Dabu un Darbu.

Izstādi organizē:  Latgales plānošanas reģions, Latgales reģiona attīstības aģentūra, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība un Rīgas Sv. Pētera baznīcas pārvalde.

Latgales plānošanas reģiona Latvijas Republikas proklamēšanas 99.gadadienai apsveikumā izmantota fotogrāfija no fotogrāfiju izstādes “Latgales veltījums Latvijai”, kuras autors ir Rēzeknes fotomākslinieks Aleksandrs Lebeds.