Rēzeknē satiksmei atvērts K.Valdemāra ielas jaunais posms

ERAF līdzfinansētā un Rēzeknes domes īstenotā projekta „Piekļuves nodrošināšana Rēzeknes pilsētas jaunajiem mikrorajoniem – Stacijas ielas rekonstrukcija ar savienojošo posmu izbūvi un satiksmes pārvada būvniecību” ietvaros Rēzeknē satiksmei ir atvērts K.Valdemāra ielas jaunais posms, kas ir ielas pagarinājums no Upes ielas līdz Stacijas ielas tiltam.


Šo jauno 830 metrus garo ielas pagarinājumu tagad var izmantot gan autobraucēji un velobraucēji, gan kājāmgājēji. Viņu ērtībai ir arī uzstādīti soliņi. Ielā ierīkots energoefektīvs apgaismojums ar gaismas emisijas diodēm līdzīgi kā pērn izbūvētajā Stacijas ielas posmā.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs norāda, ka pašvaldība un deputāti patlaban aktīvi strādā, lai sakārtotu pilsētas infrastruktūru, izmantojot ES struktūrfondu līdzekļus. Pērn pabeigta Stacijas ielas rekonstrukcija un satiksmes pārvada izbūve, rekonstruēts Atbrīvošanas alejas viadukts. Patlaban notiek vērienīgi Atbrīvošanas alejas rekonstrukcijas darbi, kā arī rekonstrukcija Zilupes ielā.

Atgādināsim, ka, pateicoties pašvaldības īstenotajam projektam, tā pirmajā kārtā 2010. gadā rekonstruēts Stacijas ielas posms no Upes līdz Jupatovkas ielai un izbūvēts Stacijas ielas savienojošais posms ar Zilupes ielu, kā arī jauns tilts pār Rēzeknes upi. Šobrīd to aktīvi izmanto satiksmei starp pilsētas centra un dienvidu rajonu.

Projekts „Piekļuves nodrošināšana Rēzeknes pilsētas jaunajiem mikrorajoniem – Stacijas ielas rekonstrukcija ar savienojošo posmu izbūvi un satiksmes pārvada būvniecību” (projekta Nr. 3DP/3.6.1.1.0/08/IPIA/VRAA/008) realizēts divās kārtās. Tā kopējais finansējums ir 1 646 529 lati, no kuriem ERAF līdzfinansējums ir 1 399 550 lati, valsts – 98 791 lati, bet pilsētas pašvaldības līdzfinansējums projektam ir 148 187 lati.

Plašāka informācija interesentiem:
Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
64607616; e-pasts: diana.zirnina@rezekne.lv