Ar plašu informāciju un daudz atziņām aizritējis forums Līvānos “Atbalsts uzņēmējiem”

2016. gada 22. novembrī Līvānos Ekonomikas ministrija un Attīstības finanšu institūcija Altum aicināja Latgales plānošanas reģions komersantus uz forumu “Atbalsts uzņēmējiem”.


Pasākuma laikā tika sniegta visaptveroša informācija par šobrīd pieejamo un tuvākajā laikā plānoto valsts atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai un paplašināšanai. Foruma “Atbalsts uzņēmējiem” laikā Ekonomikas ministrijas, Attīstības finanšu institūcijas Altum, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Centrālās Finanšu un līgumu aģentūras, Nodarbinātības , kā arī Zemkopības ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji informēja komersantus par pieejamo un plānoto atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai 2014.-2020. gada ES fondu plānošanas periodā. Foruma otrajā daļā norisinājās tīklošanās – īpašos 9 valsts iestāžu un komercbanku, kā arī LLKC centra stendos bija pieejamas individuālas konsultācijas par atbalsta jautājumiem. Konsultācijas sniedza Attīstības finanšu institūcijas Altum, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra – LIAA , Centrālās Finanšu un līgumu aģentūras, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Nodarbinātības , Lauku atbalsta dienests , Uzņēmumu reģistrs un Valsts ieņēmumu dienests darbinieki. Papildu informācija pieejama Ekonomikas ministrijas mājaslapā: www.em.gov.lv/lv/par_ministriju/notikumu_kalendars/12279-forums-atbalsts-uznemejiem-livani

Forumu Līvānos organizēja Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Attīstības finanšu institūcija Altum, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra – LIAA , Centrālo Finanšu un līgumu aģentūru un Līvānu novada dome informatīvās kampaņas “Atbalsts uzņēmējiem” ietvaros. Kā jau iepriekš ziņots, Ekonomikas ministrija izstrādājusi visas šajā ES fondu plānošanas periodā plānotās programmas uzņēmējiem. Jau šobrīd uzņēmējiem pieejams atbalsts 428,65 miljonu eiro apjomā. Turpmāko mēnešu laikā tiks uzsāktas vēl arī š.g. 25. oktobrī apstiprinātās programmas inovāciju sekmēšanai un tehnoloģiju pārnesei 34,5 miljonu eiro apjomā.