Aicina uzņēmumu vadītājus uz bezmaksas semināru par tehnoloģijām biznesa konkurētspējai

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) sadarbībā ar Microsoft Latvia, SIA TVG un Rēzeknes reģiona uzņēmumu LatInSoft, aicina Rēzeknes un tās apkārtnes uzņēmumu un iestāžu vadītājus un darbiniekus pieteikties bezmaksas semināram par tehnoloģiju pieejamību un iespējām “Uzņēmējdarbība Latvijas reģionos — izaugsme un konkurētspēja” šī gada 14. aprīlī Rēzeknē. Seminārs tiek organizēts īpašas kampaņas ietvaros, lai veicinātu Latvijas reģionu biznesa konkurētspēju.

Semināra ietvaros reģiona uzņēmumi dalīsies pieredzē jaunāko tehnoloģiju izmantošanā, bet nozares eksperti sniegs ieteikumus un demonstrācijas, kā ar IT palīdzību uzlabot uzņēmuma un darbinieku efektivitāti un veiksmīgi konkurēt tirgū. Semināra dalībnieki gūs praktiskas rekomendācijas pakalpojumu paplašināšanai, darba efektivitātes paaugstināšanai un tehnoloģiju inovāciju ieviešanai organizācijās, izmantojot dažādus tehnoloģiju rīkus, tostarp mākoņtehnoloģijas.

Par mākoņpakalpojumu izmantošanu biznesā, lai paaugstinātu darbinieku produktivitāti, samazinātu izmaksas un veicinātu konkurētspēju, semināra dalībniekiem stāstīs uzņēmuma TVG direktors Mārtiņš Reimanis, savukārt Datorprogrammu autortiesību apvienības valdes locekle Sanita Meijere iemācīs pasargāt uzņēmumu informācijas noplūdes. Seminārā tiks aplūkoti arī informācijas drošības aspekti, iespējas uzlabot savu datu aizsardzību pret vīrusiem, krāpniekiem un citiem kibernoziedzniekiem.

“Uzņēmējdarbība reģionos ir būtisks priekšnoteikums, lai Latvija tuvinātos Eiropas Savienības valstu attīstības līmenim. Sekmīgai uzņēmējdarbības videi reģionos būtisks ir pašvaldības atbalsts, jo tieši pašvaldība var piedāvāt labu infrastruktūru, kas ir svarīga jebkuram uzņēmējam. Protams, svarīgi ir veidot labvēlīgu vidi investīciju piesaistei, kur liela loma ir inovācijām, izglītībai un mūsdienu tehnoloģijām. Tādēļ konkurētspējas stiprināšanai, jo īpaši reģionos, pozitīvi ir dažādi apmācību un informatīvi semināri, kur iespējams uzzināt par jaunumiem, ko ieviest savā ikdienas darbā uzņēmumos. LDDK savā ikdienas darbā dodas regulārās vizītēs pie reģionu uzņēmējiem, kā arī ikgadējās aktivitātes notiek reģionu līmenī, ne tikai nacionālajā,” stāsta LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.

“Tehnoloģijas sniedz jaunas iespējas piesaistīt darbiniekus un nodarbināt tos attāli, pieslēgties darbam nepieciešamajai informācijai no jebkuras vietas, vienlaikus tiešsaistes režīmā vairākiem kolēģiem strādāt ar vienu dokumentu un citas iespējas. Tie var šķist sīkumi, bet tieši šīs prasmes saskaņā ar jaunāko pētījumu datiem ļoti bieži atšķir veiksmīgos no mazāk veiksmīgiem uzņēmumiem. Tehnoloģiju lietošanā spēcīgākie uzņēmumi savu ikgadējo apgrozījumu kāpina vidēji par 15 % straujāk nekā pārējie. Tāpēc aicinu ikvienu uzņēmēju un vadītāju izmantot iespēju un nostiprināt savas organizācijas tehnoloģiju lietošanas prasmes,” aicina Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis.

Seminārs “Uzņēmējdarbība Latvijas reģionos — izaugsme un konkurētspēja” norisināsies 14. aprīlī no plkst. 09:00 līdz 13:00 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Inženieru fakultātē, Atbrīvošanas alejā 115, 4. korpusā. Uzzināt detalizētāku programmu un reģistrēties pasākumam iespējams Microsoft Latvia reģistrācijas vietnē (ej.uz/SeminarsRezekne) līdz 11. aprīlim. Vietu skaits ir ierobežots.

Reģionālās kampaņas “Uzņēmējdarbība Latvijas reģionos — izaugsme un konkurētspēja” ietvaros šī gada aprīlī semināri notiek Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Ventspilī un Liepājā. Pasākuma organizatori Rēzeknē ir Latvijas Darba devēju konfederācija, IT vairumtirdzniecības uzņēmums TVG, Microsoft Latvia, Datorprogrammu autortiesību apvienība un reģionālais partneris — uzņēmums LatInSoft.

Papildu informācija
Kristīne Mennika
Microsoft komunikācijas vadītāja Baltijā
mob. tel.: +371 26528533
tel.: +371 67046543
e-pasts: a-mennik@microsoft.com
Sekojiet Microsoft Latvia @: